Na een voetbalreis van acht jaar is Nick Linnenbank (25) terug op het oude nest bij GVV’63. De makkelijk scorende aanvaller is in het elftal van Dennie van Geffen herenigd met zijn voetbalvrienden, met wie hij een gooi wil doen naar het kampioenschap in de derde klasse D.

Als jeugdspeler viel hij al een paar keer in, maar Nick Linnenbank speelde nog nooit een volledig seizoen in het eerste van GVV’63. De talentvolle aanvaller doorliep de jeugdafdeling van de club uit Gameren, maar besloot als 17-jarige de overstap naar Nivo Sparta te maken. “Het niveau lag daar een stuk hoger en ik deed het goed. Ik maakte 72 goals in twee seizoenen in de JO19-1 en dacht dat ik ook de belangrijkste spits van het eerste kon worden”, zegt de aanvaller. “Maar de realiteit was anders. Ik kwam niet aan de bak en besloot te vertrekken.”

Tweemaal topscorer
Linnenbank vond vervolgens niet echt zijn draai tijdens zijn eenjarige periode bij WSC, maar had het beter naar zijn zin bij Wilhelmina’26. Daar had hij een vaste basisplaats en werd hij tweemaal topscorer. De volgende bestemmingen van Linnenbank waren eveneens tweedeklassers. Zowel zijn avontuur bij Roda Boys als VV Altena duurde één seizoen, waarna hij afgelopen zomer terugkeerde bij zijn oude club GVV’63. “Bij Roda Boys stonden de neuzen niet dezelfde kant op, er ging van alles fout in het seizoen dat ik er speelde. Bij Altena voelde ik me goed, maar ik had geen zin meer om telkens een half uur te rijden voordat ik bij die club was. Ik wilde maar één ding: terug naar GVV’63.”

Derde helft
Zo gezegd, zo gedaan. De blonde spits is dit seizoen terug van weggeweest bij GVV’63. Althans: Linnenbank is de club in al die jaren altijd blijven volgen en bleef ook regelmatig naar sportpark Maartenshof komen op zaterdagmiddag. “Het is leuk om met je teamgenoten de derde helft te vieren, maar met je eigen vrienden is dat veel gezelliger”, legt hij uit. “Ik vind het heerlijk om nu weer driemaal in de week bij onze gezellige vereniging te komen. Ik belde vorig seizoen zelf naar trainer Denny van Geffen of hij me nodig had en gelukkig was hij enthousiast.”

Nummer 10
Het vlaggenschip van de Gamerse Voetbal Vereniging speelt voor het vierde seizoen op rij in de derde klasse, een competitie die Linnenbank niet goed kent. “Maar ik ben vooral bezig met ons eigen spel. We hebben een leuke, voetballende ploeg. Onze groep is een mix van ervaren jongens en talent en ik denk dat we hoge ogen gaan gooien. Als we niet te veel blessures hebben, kunnen we een gooi doen naar het kampioenschap.” Spelen in de derde klasse is niet de enige verandering voor Linnenbank. Hij speelt bij GVV’63 voor het eerst op nummer tien, ondanks dat hij zichzelf als een echte spits ziet. “Dat is even wennen, maar ik kan ook op deze positie spelen. Zo lang ik maar veel betrokken blijf bij onze aanvallen, want scoren is het leukste dat er is.”

 

Klik hier voor meer artikelen over GVV’63
Klik hier voor meer informatie over GVV’63