Jort de Jong speelt dit seizoen voor de tweede keer in zijn carrière bij VV Kerkwijk. De 18-jarige middenvelder had geen trek in een plekje in Nivo Sparta 2 en verkaste terug naar sportpark De Drie Morgen, waar hij voorheen als pupil voetbalde.

HappyPoint_desinfectie

Nivo Sparta staat in de Bommelerwaard bekend als een club waar je je als talent goed kunt ontwikkelen. Daar kan Jort de Jong over meepraten. De vlugge middenvelder had het goed naar zijn in de jeugdopleiding bij de Zaltbommelse club, maar de 18-jarige middenvelder wilde toen hij naar de senioren moest graag terugkeren naar zijn oude club. Vanwege de gezelligheid en de ambitieuze plannen van VV Kerkwijk verkaste hij daarom afgelopen zomer naar Sportpark De Drie Morgen, waar hij voorheen als pupil voetbalde.

Zwitserland
Het vroege vertrek van De Jong bij VV Kerkwijk had niets met voetbal te maken. Zijn vader kreeg een baan in Zwitserland en dus emigreerde de familie De Jong naar het Alpenland voor een periode van zes jaar. Ondanks de strenge winters en hun liefde voor wintersporten kunnen de Zwitsers ook behoorlijk voetballen, zo zagen we de laatste jaren al op EK’s, WK’s en in internationale clubtoernooien. Ook De Jong was onder de indruk van het niveau van FC Sins, een club waar hij in de hoogste jeugdteams voetbalde. “In Zwitserland is voetbal razend populair en ik heb er mooie jaren gehad. Het voetbal was vrij fysiek, maar ik ben er absoluut een betere speler door geworden. Dat kwam met name door de zaalvoetbaltoernooien, die we speelden in de lange winterstop van drie maanden. Die wedstrijden hebben mijn techniek flink verbeterd.”

Toen De Jong terugkeerde in Nederland, had VV Kerkwijk geen JO17 of JO19-team, vandaar dat hij koos voor Nivo Sparta. Maar nu is de lange middenvelder blij dat hij terug is. “Ik kende er nog behoorlijk wat jongens en voelde me snel op mijn gemak in de spelersgroep. Het hielp ook dat ik niet de enige speler ben die van Nivo Sparta naar VV Kerkwijk is gegaan. Daniël Jorge Goncalves en Daan ’t Gilde hebben dezelfde stap gemaakt.”

Lekker voetballen
VV Kerkwijk eindigde de laatste seizoenen steevast in de onderste regionen van de vierde klasse, maar de club wil dat daar verandering in komt. Met Nabil Bouchlal staat er in ieder geval een ambitieuze trainer aan het roer, die bovendien erg enthousiast is over de manier waarop De Jong zich in razend tempo belangrijk heeft gemaakt voor zijn elftal. De Jong is blij met die woorden. “Vooral fysiek was het in de voorbereiding flink aanpoten, maar nu gaat het prima. Het is fijn dat de trainer er ook zo over denkt. Ik speelde vroeger als back of buitenspeler en ben nu verdedigende middenvelder. Eerlijk gezegd maakt het me niet uit waar ik precies sta. Ik wil gewoon lekker voetballen en laten zien wat ik in huis heb.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Kerkwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Kerkwijk