In de luwte van de reserve zesde klasse heeft SV Heerewaarden 1 een nieuwe start gemaakt. Onder leiding van de teruggekeerde trainer Marien van Tussenbroek weet het vriendenteam eindelijk weer wat winnen is. Dit tot grote vreugde van aanvaller Jop Seepers (19), die er lustig op los scoort.

HappyPoint_desinfectie

Het duel SV Heerewaarden – OJC Rosmalen op 27 september van dit jaar was in meerdere opzichten erg bijzonder. Het vlaggenschip van Marien van Tussenbroek speelde weliswaar tegen het 11de van de bezoekers uit Rosmalen, maar de uitslag van 13-4 mocht er zijn. Jop Seepers, die voor het eerst in zijn leven zeven goals maakte in één wedstrijd, beleefde veel plezier aan het duel. “Twee seizoenen geleden verloren we zelf regelmatig met 11-0 of 1-8. Dat waren allemaal nare middagen en het was fijn om zelf een keer een team te vernederen”, zegt hij grinnikend.

Vriendenelftal
In het seizoen 2018/2019 verloor SV Heerewaarden alle wedstrijden in de vijfde klasse, waarin het meer dan 150 tegentreffers incasseerde. Het piepjonge elftal kreeg elke week nauwelijks elf spelers op de been en was kanonnenvoer voor alle tegenstanders. Vorig jaar nam SV Heerewaarden daarom een logisch besluit. De club maakte een doorstart in de reserve zesde klasse. “Die keuze leverde ons vorig seizoen echter niet direct veel punten op”, zo blikt Seepers terug. “Het team was nog altijd onervaren en niet goed op elkaar ingespeeld. Met de sfeer was gelukkig niks mis. We spelen nu op zondagochtend en hebben altijd de grootste lol als sommige jongens lijkbleek met een kater aankomen op de club. Ons eerste elftal is een echt vriendenelftal.”

Goede start
Dit seizoen is de dorpsclub wél goed gestart. Het elftal is volgens Seepers beter op elkaar ingespeeld. Daarnaast is het volgens hem erg belangrijk dat clubman Marien van Tussenbroek wederom voor de groep staat. “Hij is een goede vent, die erg belangrijk voor ons is. We trainen fanatiek en hebben elke week weer voldoende spelers, het plezier is helemaal terug.” Voetballend moet het elftal nog wel wat stappen zetten volgens de aanvaller, maar qua fitheid moet SV Heerewaarden naar zijn mening tegenstanders als Wilhelmina 7 en Hedel 4 de baas kunnen zijn. “Als iedereen geconcentreerd voetbalt, kunnen we meedoen om de titel.”

Belangrijke rol
SV Heerewaarden is een erg kleine club waar iedereen elkaar kent. De voetbalclub heeft een belangrijke rol in het dorp, zo stelt Seepers. “Ons complex is een echte ontmoetingsplaats en dat zie je ook terug in het aantal trouwe fans dat onze wedstrijden bezoekt.” Seepers omschrijft zichzelf als een fanatieke spits met een hard schot, die een neusje voor het doel heeft. “Volgens mijn trainer sta ik vaak op de juiste plek opgesteld als aanvaller. Ik ga mijn best doen om hem en mijn team blij te maken met veel goals. En wie weet keren we als SV Heerewaarden snel weer terug in de standaard vijfde klasse. Dat is uiteindelijk wel het doel.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Heerewaarden.
Klik hier voor meer informatie over SV Heerewaarden.