Hij speelde onlangs zijn 200ste officiële duel voor de club en is bezig aan zijn negende seizoen in de hoofdmacht van de groen-zwarten. Jelmer Toonen (26) is op zijn plek bij VV Hedel en zijn ambitie met de club is helder: zo snel mogelijk terugkeren naar de vierde klasse, het liefst als kampioen.

HappyPoint_desinfectie

Op 10 juni 2018 beleefde Jelmer Toonen het mooiste moment uit zijn inmiddels behoorlijk lange voetballoopbaan in het shirt van VV Hedel. De dorpsclub promoveerde destijds ten koste van RKVV Berkdijk naar de vierde klasse en de aanvaller kan zich die dag nog goed voor de geest halen. “We reisden met een spelers- én supportersbus naar het uitduel, werden gemotiveerd met fakkels en vuurwerk en natuurlijk klaarden we de klus”, herinnert de aanvaller zich. “Helaas werden we het seizoen erop laatste en waren we terug bij af. Vorig jaar lagen we op koers voor een periodetitel, maar door de coronamaatregelen konden we nacompetitie helaas vergeten.”

Nieuwe kans
Dit seizoen moet VV Hedel als het aan Toonen ligt een nieuwe kans grijpen om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Volgens hem zou de formatie van Wilco van Houtum niet misstaan in de vierde klasse. “Op voetballend gebied kunnen we mee op dat niveau, maar we moeten natuurlijk wel eerst promoveren. De vijfde klasse is echter best pittig door het fysieke beukvoetbal dat veel tegenstanders spelen. Daar moet je als ploeg slim mee omgaan. Gelukkig ben ik nog nooit zwaar geblesseerd geraakt, maar als aanvaller incasseer ik wel regelmatig een schop. Ik ben als links- of rechtsbuiten bijna altijd sneller dan mijn directe tegenstander.”

Ervaren en talentvolle mix
Volgens Toonen bestaat het vlaggenschip uit een mix van ervaring en talent. Patrick Janse is als eind dertiger de oudste speler en er lopen ook wat talenten rond in de formatie van Van Houtum. “Vroeger moest ik regelmatig een leeftijdscategorie overslaan omdat er geen elftal was voor die lichting”, weet Toonen nog. “Hedel heeft nu geen JO19-1, maar verder zijn er teams in alle leeftijdscategorieën. Er wordt veel gebouwd in het dorp, de club is groeiende en het niveau van de jeugdteams stijgt ook. Hopelijk kan ons vlaggenschip hier op de lange termijn van profiteren.”

Indrukwekkende statistieken
De spelersstatistieken bij VV Hedel worden keurig bijgehouden en zodoende werd Toonen begin dit seizoen gehuldigd voor zijn 200ste duel in het vlaggenschip. In al die wedstrijden vond de snelle aanvaller in totaal 71 keer het net. “Ik ben trots op deze cijfers, mijn doelpuntengemiddelde is niet slecht”, zegt hij grinnikend. “Ik geniet van elke wedstrijd in het eerste, voel me thuis bij onze mooie club en blijf na de wedstrijd altijd graag wat drinken met onze gezellige selectie. Maar zowel mijn persoonlijke- als teamprestaties kunnen altijd beter. Idealiter loop ik één op één qua goals. Bovendien wil ik graag eens kampioen worden, dat is me voor het laatst in de F1 gelukt.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Hedel.
Klik hier voor meer informatie over VV Hedel.