Roda Boys heeft dit seizoen met Jan van Grinsven een bijzondere oefenmeester voor de groep staan. De 60-jarige clubman van FC Den Bosch heeft jarenlange ervaring als speler en lid van de technische staf bij een profclub. Hij wil de club uit Aalst graag weer naar de eerste klasse brengen.

HappyPoint_desinfectie

Jan van Grinsven was eigenlijk met pensioen als trainer in het amateurvoetbal, na zijn periode bij BMC. “Ik ging nog wel regelmatig op zondag bij mijn zoon Loek en schoonzoon Jeffrey Sterks kijken, bij Den Dungen. Loek kwam dan na de wedstrijd altijd even vragen wat ik ervan vond en even later volgde Jeffrey dan. Het ging op den duur alweer kriebelen. Wim van der Maas, de technische man van Roda Boys, belde mij elk seizoen om te vragen of er nog spelers bij Den Bosch afvielen die voor hen interessant konden zijn. Afgelopen jaar vroeg hij of ik nog een trainer kende voor Roda Boys. Ik zei: ‘Ja, ikzelf.’ Wim was heel enthousiast, ik ben op gesprek geweest en dat beviel goed. Ik voelde het enthousiasme en de ambitie waarmee de mensen bij Roda Boys werken en als je ziet hoe dat sportpark erbij ligt, denk je wel: dat kan iets worden. Blijkbaar bevielen die gesprekken van hun kant ook goed, want ik ben de trainer geworden.”

Ambitie
Van Grinsven vindt ambitie belangrijk. “Zij willen in de eerste klasse voetballen en ik ga altijd ergens aan de slag met het doel het hoogst haalbare te bereiken. Je moet vooruit willen, als een club die instelling niet heeft, begin ik er niet aan.” De eerste maanden geven een positief gevoel. “Het is een heel mooie accommodatie en een goede spelersgroep met ambitie. We hebben voldoende kwaliteiten, een goede mix tussen jong en oud. Jammer zijn wel de zware blessures van Giel Goesten en Jarno van Vuuren, daardoor is de selectie wat krap geworden. Ons voordeel is wel dat de vervangers niet minder zijn. Dat is heel belangrijk binnen een groep die graag wil promoveren.” Van Grinsven vindt de motivatie van zijn groep belangrijk. “Als iedereen traint, speelt en invalt met de overtuiging dat hij door heel het seizoen genoeg speeltijd krijgt, gaan wij hele hoge ogen gooien.”

Loting
De oud-prof uit Den Dungen wil hoe dan ook promoveren. “Het zal mij een zorg zijn hoe, al is het via loting. In de eerste klasse is het voetbal aantrekkelijker dan in de tweede klasse. Kijk, het liefst ben je in de winterstop al kampioen, maar zo werkt het niet in het voetbal. Je moet in ieder geval elke wedstrijd de instelling hebben om te winnen.” En of hij nog getwijfeld heeft om zijn zoon mee te nemen? “Nee. Hij kan echt goed voetballen en is klaar voor een stap hogerop, maar moet dat lekker met Den Dungen bewerkstelligen. Dat zou een heel knappe prestatie zijn.”

Klik hier voor meer artikelen over Roda Boys
Klik hier voor meer informatie over Roda Boys