Roda Boys kan na de wedstrijd vol trots genieten van de derde helft, als het weer mag. De kantine en het terras zijn volledig vernieuwd, waardoor sportpark De Maaskant een warme sfeer heeft gekregen. Ad Maas (41) is een van de vijf leden van de bouwcommissie en trots op het eindresultaat.

HappyPoint_desinfectie

Ad Maas vormde samen met onder meer penningmeester Suzan Oomen en voorzitter Peter van Driel de bouwcommissie bij Roda Boys. De club stelde vorig jaar een plan op om zijn accommodatie eens flink onder handen te nemen. “Dat mocht ook wel, daar was namelijk al twintig jaar niks meer aan gedaan.” De uitvoering zou volgend jaar beginnen, maar toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken. Geen wedstrijden en geen feest voor het 75-jarige jubileum, dus konden ze net zo goed het plan een jaar eerder uit de kast halen. “We zijn in mei als een gek aan het werk gegaan om de voorbereidingen te treffen, waarna we in juni zijn begonnen. Inmiddels zijn we in de afrondende fase aanbeland.”

Warm
Het clubgebouw is ‘van boven tot onder helemaal aangepakt’, vertelt Maas. Een nieuwe vloer, gestuukte, geschilde en gelambriseerde muren, een nieuw plafond, verbouwde bar, nieuwe meubels en ook de toiletgroep, hal en het terras werden aangepakt. Dat terras is nu veel groter en heeft een mooie beplanting gekregen. “We wilden een warme uitstraling, dat hebben we geprobeerd te creëren met houten meubels, een houtlook op de vloer en een zwart plafond. We wilden echt een huiskamersfeer neerzetten, die mensen prettig vinden. Wij zijn tevreden met het eindresultaat en ook de leden krijgen het gewenste gevoel, horen wij tot dusverre. Sommigen noemen het zelfs horecawaardig.” Ook aan de duurzaamheid is gedacht: infrarood- en zonnepanelen zorgen voor de verwarming. “Zo halen wij het gebruik van gas een heel eind naar beneden, we hebben dat alleen nog nodig voor de douches.”

Maas is heel blij met de grote groep vrijwilligers, die ‘ontzaglijk veel werk’ in de verbouwing hebben gestoken. “Wij hebben de voorbereiding getroffen, de randzaken geregeld en gezorgd dat de spullen er waren, maar zij hebben het echte werk verricht. Een groep van een stuk of tien tot twaalf vrijwilligers heeft echt veel uren in deze verbouwing gestoken. De een had ervaring als timmerman, de ander als elektricien en onze huisschilder heeft alles geschilderd.” Voor het echt technische werk werden professionals ingehuurd. “Dankzij al die handjes hebben wij nu een compleet andere kantine, in positieve zin.”

Opening
Roda Boys wilde de kantine begin november graag in een select gezelschap officieel openen, waarbij enkele leden die vanaf 1945 al lid zijn van de club ook gehuldigd zouden worden. Dat kon vanwege corona niet doorgaan. Wanneer dit dan wel gebeurt, is nog de vraag. “Zoals alles nu op losse schroeven staat.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Roda Boys
Klik hier voor meer informatie over Roda Boys