HRC'14 is een hele mooie vereniging geworden'

De Hurwenen Rossum Combinatie 2014 ( HRC’14 ) is druk bezig met een belangrijke volgende stap in het fusieproces: het ontwikkelen van één complex waar zowel Hurwenen als Rossum zich thuis voelt. Secretaris Coen den Teuling geeft een update over de stand van zaken.

In 2014 fuseerden de voetbalverenigingen van Rossum en Hurwenen tot HRC’14. Inmiddels zijn we vier jaar verder en lijkt de club stapsgewijs te groeien naar één club met één cultuur, maar één plek om te sporten en te ontspannen kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Daarom is HRC’14 druk in gesprek met de gemeente over het plan om het complex in Rossum flink te vernieuwen. Nu spelen ze namelijk nog in Hurwenen en Rossum, beide accommodaties zijn te klein om de gehele vereniging te ontvangen.

Het sportpark Den Hoek in Rossum moet heringericht worden, althans, dat is de wens van HRC’14. Daarbij wordt op het moment van schrijven getwijfeld tussen één kunstgrasveld en anderhalf natuurgrasveld of drie natuurgrasvelden. “Kunstgras is de laatste tijd toch wat in opspraak geraakt, er zijn zelfs verenigingen die het weg laten halen”, aldus Coen den Teuling, secretaris en nauw betrokken bij de bouwplannen.

Daarnaast moet er een nieuw clubgebouw met kantine en kleedkamers komen. “Het huidige gebouw dateert uit de jaren 70, dat merk je. Het is bijvoorbeeld niet helemaal goed geïsoleerd. We willen iets neerzetten wat toekomstbestendig is, 20 of 30 jaar mee kan.” Nu de brand in de kantine in Rossum flinke schade heeft aangericht, is de noodzaak van de nieuwbouw nog maar eens groter en duidelijker geworden. “We zijn in onderhandeling met de gemeente, maar het gaat de goede kant op.”

Het fusieproces an sich verloopt vrij aardig, vindt Den Teuling. “Zeker aangezien Rossum en Hurwenen elkaar vroeger niet zo lagen, maar de meesten zagen wel in dat een fusie voor beide clubs de enige gezonde keuze was. Je moet gewoon duidelijk communiceren met elkaar, ook met de tegenstanders. We hebben nu een hele mooie vereniging, met flink wat seniorenteams voor dames en heren, een aardige jeugdafdeling en een G-team. Iedereen is vertegenwoordigd bij ons.”

De prestaties van het eerste elftal vormen nog wel een kwestie die de aandacht verdient. Na een vlammende start met het kampioenschap als gevolg, degradeerde HRC’14 twee jaar later weer naar de vijfde klasse. Afgelopen seizoen eindigde de formatie van trainer Harald van Deelen op de achtste plaats in de vijfde klasse. “Na die promotie zijn er best veel spelers gestopt. We hebben toen gebruik gemaakt van een jonge lichting, spelers die eigenlijk nog in de A-jeugd kunnen spelen. Het gaat al wel beter, maar we zouden op termijn graag een stabiele vierdeklasser worden.” En dan het liefst op een mooi, vernieuwd sportpark in Rossum.

Geef een reactie