Ze moeten nog een poosje geduld hebben, maar vanaf eind 2021/begin 2022 verkast HRC’14 naar een volledig vernieuwd sportcomplex in Rossum. Clubvoorzitter Anton van Doorn is enorm blij dat de bloeiende fusieclub dan eindelijk de accommodatie krijgt die het verdient. “Onze toekomst ziet er rooskleurig uit.”

HappyPoint_desinfectie

Het amateurvoetbalseizoen 2019/2020 gaat de boeken in als een bijzonder en tikkeltje treurig seizoen, omdat er na begin maart geen officiële duels meer werden gespeeld vanwege corona. Toch was er bij HRC’14 in juni van dit jaar alle reden tot juichen. In die maand gaf de gemeente Maasdriel namelijk groen licht voor de herinrichting van het sportpark in Rossum. Het voetbalterrein van het voormalige RVV, dat in 2014 fuseerde met VV Hurwenen tot HRC’14, was onbruikbaar geworden door een brand in 2018. Sinds dat moment zijn de bijna 500 leden aangewezen op het veel te krappe en verouderde voetbalterrein in Hurwenen, maar daar komt dus verandering in.

Vernieuwde complex
Het vernieuwde complex in Rossum krijgt één kunstgrasveld, één natuurgrasveld en één half veld voor duels van de pupillen. Het fonkelnieuwe clubgebouw midden op het terrein bestaat straks uit acht kleedkamers en een kantine, dat ook onderdak biedt aan dorpshuis De Kil. Het wordt een volledig duurzaam gebouw, compleet voorzien van de nieuwste technieken op verwarmings- en douchegebied en zonnepanelen. “We zijn erg verheugd door de plannen. En dan vooral met de komst van het kunstgrasveld”, zegt clubvoorzitter Antoon van Doorn. “Op ons complex in Hurwenen zijn onze twee natuurgrasvelden vijf avonden in de week en in de weekenden zowat altijd bezet. Het gras lijdt hier natuurlijk flink onder en daarom staan we te springen om kunstgras. We hopen tot die tijd op zachte winters.”

Bloeiende vereniging
HRC’14 telt maar liefst 23 teams en bijna 500 leden. Het gaat goed met de bloeiende vereniging, zo benadrukt de voorzitter. “De fusie in 2014 is een erg goed besluit geweest en binnen een mum van tijd vormden we één club. We krijgen ondanks ons huidige capaciteitsprobleem elk jaar weer meer aanmeldingen en in Hurwenen en Rossum wordt ook nog flink gebouwd. Daar gaat onze club zeker van profiteren.” Over het niveau van het eerste is Van Doorn ook te spreken. “Er staat een jong, talentvol team dat in de toekomst mooie dingen gaat bereiken.”

Rooskleurige toekomst
Zelf is Van Doorn leider van het 35+ team, een gezellige ploeg die op zondagochtend een balletje trapt. Daarnaast heeft HRC’14 als enige in de Bommelerwaard sinds 2006 een G-team in de competitie, vanaf het begin begeleid door Antwan van Doorn en Gijs Verhoeven. Ook op dat elftal is de club enorm trots. HRC’14 verhuist liever vandaag dan morgen naar het nieuwe sportpark, maar Van Doorn beseft dat hij en zijn clubleden geduld moeten hebben. “We verheugen ons op de toekomst, want die ziet er rooskleurig uit.”

 

Klik hier voor meer artikelen over HRC’14
Klik hier voor meer informatie over HRC’14