CvdW v.v. Roda Boys - Voorbeschouwing komend weekend

Deze editie was v.v. Roda Boys de Club van de Week en komend weekend speelt het eerste elftal van de club thuis tegen Wilhelmina’26. De uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 op 27 januari 2018 eindigde in een gelijkspel (1-1).

Na de winterstop heeft v.v. Roda Boys zes wedstrijden gespeeld, waarin de club 13 van de mogelijke 18 punten wist te behalen. De eerste wedstrijd na de winterstop was uit tegen Wilhelmina’26 en bleef met een eindstand van 1-1 onbeslist. De vier wedstrijden die hierop volgden, werden allemaal gewonnen. Zo werd er punten gepakt tegen: Brederodes uit(1-7), Meerkerk uit (1-2), Woudrichem uit (0-2) en Drechtstreek uit (0-4). De wedstrijd thuis tegen Papendrecht van afgelopen dinsdag werd met 2-3 verloren. Deze wedstrijd werd grotendeels afgewerkt op 24 maart, maar werd een kwartier voor tijd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. De tussenstand was toen 2-2.

Wilhelmina’26 heeft na de winterstop negen wedstrijden gespeeld en wist 14 van de mogelijke 27 punten te behalen. De eerste wedstrijd na de winterstop was thuis tegen Roda Boys en bleef met een eindstand van 1-1 onbeslist. Uit de zes wedstrijden die hierna volgden, wist Wilhelmina vier keer te winnen, maar werd er ook drie keer verloren. De volgende wedstrijden werden gewonnen: Woudrichem uit (2-3), Brederodes thuis (3-2), Heukelum uit (0-1) en SVW thuis (3-0). De wedstrijden die verloren gingen, zijn: Papendrecht thuis (1-2), Tricht thuis (2-3) en Nivo Sparta uit (4-0). De wedstrijd van afgelopen weekend thuis tegen Pelikaan bleef onbeslist (0-0).

 

 

Deze week is er gesproken met Adrie van de Laar, Jeroen van Driel en Jan van Eijndhoven over hun betrokkenheid, de club zelf en over hun rol binnen de club. Daarnaast is er aan de bovenstaande mensen ook gevraagd om een voorspelling te doen voor de wedstrijd v.v. Roda Boys – Wilhelmina’26.

 

De voorspellingen van de clubleden
Over de wedstrijd van aankomend weekend tegen Wilhelmina, had Adrie van de Laar het volgende te melden: ‘’Ik denk dat komend weekend een lastige wedstrijd gaat worden. Wilhelmina is een goede ploeg, ze zijn een stugge en fysiek sterke ploeg. We hebben zelf een goede ploeg en scoren iedere wedstrijd. Daarnaast hebben wij de laatste wedstrijden ook de nul kunnen houden. Wij zitten op het moment echt in een goede flow.’’

 

Jeroen van Driel verwacht een mooie derby. ”Wilhelmina is altijd een lastige tegenstander voor ons geweest. We zullen volle bak moeten gaan om de punten in eigen huis te houden en daar heb ik alle vertrouwen in.’’

 

Jan van Eijndhoven gaf aan dat als Roda Boys donderdag een goede training op de mat leggen, dat hij verwacht dat Roda Boys zaterdag de bittere nasmaak van de wedstrijd tegen Papendrecht kunnen wegspoelen. ”Ik verwacht eigenlijk best veel van de wedstrijd tegen Wilhelmina. Blijkbaar leeft er flink wat rivaliteit tussen Roda Boys en Wilhelmina. Zelf heb ik hier weinig last van, aangezien ik nog best nieuw ben bij de club. Wij gaan uiteraard gewoon voor de 3 punten, dan kunnen wij nog een rol blijven spelen in de strijd om het kampioenschap.’’

De voorspellingen voor de eindstand:
Adrie van de Laar:     2-0 voor v.v. Roda Boys.
Jeroen van Driel:       2-0 voor v.v. Roda Boys.
Jan van Eijndhoven: 3-1 voor v.v. Roda Boys.

Op de ranglijst is het verschil tussen beide clubs slechts drie punten in het voordeel van Roda Boys. Hoewel Roda Boys twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan Wilhelmina’26, zal het toch een zeer belangrijke wedstrijd worden voor de club uit Aalst. Een overwinning tegen Wilhelmina betekent namelijk dat Roda Boys mee blijft doen in de strijd om het kampioenschap.

Het VoetbalJournaal bedankt v.v. Roda Boys voor haar medewerking en wenst de club veel succes in de strijd om het kampioenschap!

 

 

Total
2
Shares