CvdW: WSV Well - Nico Kreemers

Nico Kreemers (76) is al 39 jaar penningmeester van WSV Well, wat hij totaal niet had verwacht. Voor de geboren Wellenaar was het eigenlijk de bedoeling om dit jaar te stoppen maar hij plakt er nog gewoon nog een jaar aan vast. Hij doet het met plezier, en omdat hij al zo lang betrokken is bij de club, vindt Nico het ook moeilijk om het zomaar op te geven.

Bij alleen het penningmeesterschap blijft het niet, want hij helpt ook mee met de inkoop van de kantine en zorgt er voor dat alles goed geregeld wordt en verloopt bij WSV Well. Iedere zaterdag heeft heel het bestuur een soort ‘wisseldienst’ voor de kantine. Echter heeft hij aangegeven dat hij dat dit jaar liever niet meer doet. ‘’ Ik doe genoeg voor de club, en ik word daar een beetje te oud voor om het bij te houden’’.

Van een potje voetbal heeft hij altijd gehouden, want hij heeft tot zijn 60e gevoetbald. Dat was niet alleen bij WSV Well, maar ook bij v.v. Jan van Arckel in Ammerzoden, waar hij woonachtig is. Tot aan zijn diensttijd heeft hij gevoetbald in Well, na zijn diensttijd is hij naar Jan van Arckel gegaan. Hier stopte hij op zijn 27e, omdat zijn vrouw zwanger was, waardoor hij vaak niet meer naar trainingen kon komen en dus geen aanspraak maakte op het eerste elftal. Op zijn 36e is hij het voetballen weer gaan oppakken bij Well: ‘’ Het bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan’’, zegt Nico. Op zijn 41e behaalde hij zelfs nog even het eerste elftal van Well. Zijn laatste jaren heeft hij gevoetbald bij de veteranen.

Toen Nico op zijn 36e levensjaar weer terugkeerde bij Well, werd hij na een jaar gevoetbald te hebben gevraagd om penningmeester te worden. De toenmalige penningmeester besloot om er mee te stoppen, en hij werd gevraagd om het op te pakken. Daar moest hij wel even overdenken, maar hij besloot het om te doen. ‘’ Het lijkt mij wel ‘iets’, dan heb ik toch een bijdrage aan de vereniging en heb ik een beetje mijn inbreng binnen de club Well’’.

Nico heeft twee kleinkinderen die ook voetballen bij WSV Well. Het oudste kleinkind is zestien jaar oud, en gaat volgend jaar naar de O-19, en zijn jongste kleinkind is twaalf jaar en voetbalt bij de O-13. Het is mooi dat mijn kleinkinderen bij WSV Well voetballen.

Hij blijft het werk nog altijd met plezier doen, maar weet ook dat hij ouder wordt. ‘’ Als ik fysiek goed blijf ga ik nog door, maar je kan niet vooruitlopen op de toekomst, er kan van alles gebeuren maar daar gaan we niet vanuit’’, vertelde Nico. Hij kijkt uit naar het volgende seizoen wat binnenkort weer gaat beginnen.

 

Total
50
Shares