CvdW: WSV Well - Johnny van der Have

Johnny van der Have (62) is momenteel leider van het eerste elftal van WSV Well, de club waar hij vroeger altijd gevoetbald heeft. Na een kort vertrek naar v.v. Roda Boys is hij weer teruggekomen bij Well, waar hij vervolgens 20 jaar grensrechter is geweest van het eerste elftal. ‘’Ik ben er mee gestopt omdat het fysiek moeilijk voor mij was, ik kon het gewoonweg niet meer bij benen’’, vertelde hij.

Hij kon het eerste elftal niet achter zich laten, en besloot twee jaar mee te gaan als supporter van het elftal, en dat werd niet onopgemerkt gebleven. Hij werd namelijk verkozen tot supporter van het jaar van WSV Well, die toen werd gekozen door de selectiespelers. Vervolgens stopte vorig jaar de toenmalige leider Gerrit van Lopik en kwam WSV Well uit bij Johnny van der Have.

Johnny heeft tot zijn 30e gevoetbald bij Well, waar hij ook geboren is. Hij speelde in het tweede elftal van WSV Well, maar mocht af en toe mee als wisselspeler van het eerste elftal. In de tijd bij Well heeft hij ook nog zo’n negen jaar de jeugdelftallen getraind.  Na zijn 30e is hij naar Roda Boys vertrokken, maar hij keerde snel weer terug bij WSV Well, want hij merkte dat Well zijn club was.

Hij is teruggekomen bij Well door de toenmalige grensrechter van het eerste elftal. Hij vroeg aan Johnny: ‘’ Is het niet iets voor jou om hier te gaan vlaggen’’. In eerste instantie dacht hij, dat het niks voor hem was, hij had namelijk al jaren niet meer gevoetbald en dus totaal geen conditie om dit bij een eerste elftal te doen. Maar hij heeft het toch achttien of negentien jaar volgehouden, wat weinig mensen hem nadoen. ‘’Kijk alleen al naar de laatste paar jaar, we beginnen nu al aan onze zesde grensrechter’’ zegt hij.

Hij wil het leiden van het eerste elftal nog zo lang mogelijk blijven doen. ‘’Al komt er natuurlijk wel een tijd dat ik moet stoppen, als ik dadelijk 70 ben, dan denk ik niet meer dat ik dit aan het doen ben’’, vertelde hij ‘lachend’. Als het binnenkort of over een paar jaar niet meer gaat, dan gaat hij sowieso nog mee als supporter, dat blijf ik altijd.

De derby’s die Well speelt zijn het leukst voor iedereen. Bij de wedstrijden tegen bijvoorbeeld v.v. Kerkwijk, v.v. Zuilichem en v.v. Brakel is er altijd na de wedstrijd een feest, die natuurlijk het leukst zijn als je ze winnend afsluit.

Het afgelopen seizoen verliep niet vlekkeloos, zo had WSV Well last van veel blessures, een iets te kleine selectie en hadden ze een langdurige schorsing van hun spits Danny Keijnemans. Als het seizoen goed verloopt, zonder rare dingen, hoopt Johnny, dat Well volgend seizoen rond plek vijf eindigt. Misschien kan Well met een beetje geluk een periodetitel pakken. ‘’Daar gaan we in ieder geval alles aan doen’’, sluit hij mee af.

Total
31
Shares