CvdW: WSV Well - Introductie

Deze editie is WSV Well de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Well. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij WSV Well betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

WSV Well is een amateurclub uit Well die opgericht is op 21 Juni 1947. Het eerste elftal speelde afgelopen seizoen in de Vierde Klasse waar ze op de elfde plaats eindigde. WSV Well telt 5 seniorenteams (waarvan 1 damesteam), 2 juniorenteams (waarvan 1 meisjes) en 6 pupillenteams (waarvan 1 meisjesteam). De club speelt op sportpark De Hoef in Well.

In het eerste bestuur werden gekozen: Karel van Diggelen (voorzitter), Hesterus Groeneveld (secretaris) en Wout Bouwman (penningmeester). Deze bestuursleden namen het voortouw en trokken als het ware de voetbalvereniging Well uit de grond. Dhr. Piet Rooijens, lid sinds 1946 en Ries Kreemers, een van de aanwezigen bij de oprichting, waren eind jaren 50 een van die bestuursleden. De voorzitter toen was Aart de Koning.

Naast een voorzitter heeft elke vereniging ook een secretaris en penningmeester nodig. Het secretariaat werd vanaf 1958 respectievelijk gevoerd door Diel van Loon, Johan van den Bogert, Henk Baks, Piet Benschop (ere-lid), Jo Vermeulen en vanaf 1985 tot 2016 door Adri Sprong.Op de ledenvergadering van 15 november werd mevrouw Fieke Vugs in het bestuur gekozen en nam zij het secretariaat over.