CvdW: WSV Well - Adri Sprong

Adri Sprong is al sinds 1985 betrokken bij het bestuur van WSV Well. Hij is niet meer weg te denken bij de club. Tot twee jaar geleden was hij nog secretaris, nu is hij voorzitter van de club. Daarnaast heeft hij ook jarenlang bij de club gevoetbald. Het blijft niet alleen bij het voorzitterschap, want hij fluit ook nog eens op zaterdag de Dames 1 van WSV Well en is hij altijd regelmatig trainer geweest van de jeugd.

In 1968 kwam Adri terecht bij de club als voetballer. Hij heeft altijd bij de lage senioren gevoetbald, de laatste vijftien jaar waren bij de veteranen en nu is hij gestopt. Adri woont inmiddels al meer dan 30 jaar niet meer in Well, maar de clubliefde is altijd gebleven. ‘’Ik heb liefde voor de club, liefde voor het spelletje en vind het gewoon een hele gezellige club waar ik graag iets voor doe en dat doe ik al jaren met heel veel plezier, aldus Adri.

Op 25-jarige leeftijd is hij begonnen met het werk als secretaris. De toenmalige voorzitter kwam naar Adri toe en zei hem: ‘’Adri, ik heb een leuk baantje voor jou, het kost maar een uurtje in de week!’’. Adri hoefde er niet lang over na te denken, en zei meteen ‘ja’. Hij vindt het belangrijk dat leden iets terug doen voor de club. Dat uurtje werd trouwens uiteindelijk ‘iets’ meer, vertelde Adri met een lach.

Elke zaterdag begint zijn dag om twaalf uur en eindigt Adri zijn dag pas om halfacht in de avond. Meestal komt er zelfs nog een avond bij, dat ligt dan net aan hoe het uit komt. Adri zijn kinderen zijn ook betrokken bij de club. Zijn drie dochters hebben allemaal achter de bar gestaan, en zijn zoon voetbalt nog.

Adri vindt het heel normaal dat als je lid bent van een club, dat je iets terugdoet. ‘’Iedereen is lid van een vereniging, en dat wil zeggen dat je iets samendoet, dus je hebt ook een soort sociale contributie te betalen, naast je gewone contributie, zegt Adri. Naast het recht op sporten vindt Adri ook dat je een sociale verplichting hebt richting je club, hoe klein dat dan ook is. Mensen denken tegenwoordig dat een club een sportschool is, je betaald contributie je doet je ding en gaat weer weg. Wij zijn geen sportschool, wij zijn een vereniging, maar dat besef is er bij de moderne mens wat minder. Dit zal ongetwijfeld niet alleen bij onze club zo zijn.

Adri hoopt het voorzitterschap nog een aantal jaren te kunnen doen. Ik hoop in sportief opzicht een gezonde verenging achter te laten. Daarmee bedoeld Adri een goed eerste elftal en voldoende doorstroom vanuit de jeugd. De jeugd moet ervoor zorgen dat het eerste elftal zich kan handhaven en moet ervoor zorgen dat de andere teams van de club genoeg toevoer van spelers krijgen, en dat is nu best lastig te verzorgen.

Adri hoopt dat het eerste elftal het linker rijtje haalt, met misschien een periodetitel. Dat gebeurde ook drie jaar geleden, alleen werd toen de promotie/degradatie wedstrijd naar de derde klasse verloren. Dat seizoen was wel geweldig, heel de club leefde op. Je voelde gewoon dat de mensen op de club tijdens dat seizoen enthousiaster en vrolijker werden. Het eerste elftal moet draaien, dan loopt alles wat soepeler. Daarom hoopt Adri dat ze dit volgend seizoen ook laten zien.

In de toekomst hoop Adri op meer leden, want dat is in deze tijd steeds moeilijk te vinden. Er zijn in deze tijd zoveel sporten te vinden en zoveel verschillende clubs. Maar WSV Well is gewoon een hele gezellige sociale club, die heel veel doet voor de jeugd en leden. We proberen niet alleen een club te zijn, maar ook het sociale hart van het plaatsje Well.

Total
177
Shares