CvdW: v.v. Roda Boys - adrie van de laar

© Foto JLOO fotografie

Deze editie is v.v. Roda Boys de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews afgenomen worden met betrokkenen van de club en op vrijdag zal er een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26.

V.v. Rodaboys is opgericht op 1 juni 1945 door een veertigtal mensen uit Aalst. Vanaf 1946 t/m het seizoen 1955-1956 speelde Roda Boys in de eerste klasse van de Dordtse Voetbalbond. Vanaf het seizoen 1956-1957 kwam de club uit in de vierde klasse van de KNVB en zou dit ook nog enkele jaren blijven spelen.

Vanaf het seizoen 1963-1964 werd er een enorme opmars ingezet om uit te mogen komen in een hogere klasse. In twee jaar tijd wist de club namelijk te promoveren van de vierde klasse naar de tweede klasse (toen nog de hoogste zaterdagafdeling). Echter degradeerde de club na een seizoen weer terug naar de derde klasse, waar de club nog 7 seizoenen actief was voordat er wederom gedegradeerd werd naar de vierde klasse.

In de jaren na de degradatie naar de vierde klasse, wist Roda Boys toch weer de weg naar boven in te zetten. Met als hoogtepunt dat Roda Boys zich in 1985 via een kampioenschap naar de eerste klasse heeft weten te spelen en zich daar vervolgens vijf seizoenen wist te handhaven. Sinds het seizoen 1993-1994 speelt de club onafgebroken in de tweede klasse.

Momenteel is Roda Boys actief in de tweede klasse (zaterdag) en worden de wedstrijden van de club afgewerkt op het sportpark De Maaskant.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon voor v.v. Roda Boys op 23 september met een uitwedstrijd tegen Heukelum. Deze wedstrijd werd beslist in een 1-3 overwinning voor de bezoekers uit Aalst. Deze goede start werd voortgezet en wist v.v. Roda Boys de volgende drie wedstrijden te winnen: thuis tegen Drechtstreek (2-0), uit tegen Hardinxveld (1-2) en thuis tegen Brederodes (4-2).

Op 21 oktober bleef de uitwedstrijd met Papendrecht onbeslist (1-1) en de weken daarna werd de goede vorm weer doorgetrokken. Zo wist Roda Boys uit te winnen van SVW met 0-4 en thuis met 6-0 te winnen van Meerkerk. De drie wedstrijden die hierop volgden, waren minder voor de club uit Aalst. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Woudrichem (2-2) en werd er verloren van zowel Almkerk (2-1) en van Pelikaan (1-2). De laatste wedstrijden voor de winterstop waren twee uitersten, zo werd er met 0-3 gewonnen van Tricht en werd er thuis met 1-2 verloren van Nivo Sparta.

Na de winterstop speelde Roda Boys uit bij Wilhelmina en deze wedstrijd bleef onbeslist. De wedstrijd eindigde namelijk in 1-1. De vier wedstrijden die hierna gespeeld werden, wist de club uit Aalst de goede vorm weer te herpakken en zodoende werden alle vier de wedstrijden gewonnen. Zo was Roda Boys met 1-7 te sterk voor Brederodes, werd  er met 1-2 gewonnen van Meerkerk en waren ook Woudrichem (0-2) en Drechtstreek (0-4)  niet opgewassen tegen de club uit Aalst.

Momenteel staat Roda Boys op derde plaats met 36 punten uit 17 wedstrijden.

CvdW: v.v. Roda Boys - Introductie

 

Total
3
Shares