CvdW: Nivo Sparta - Introductie

Deze editie is Nivo Sparta de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Zaltbommel. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij Nivo Sparta betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

Nivo Sparta is een amateurclub uit Zaltbommel die opgericht is op 5 oktober 1953. Het eerste elftal speelde vorig seizoen in de Tweede Klasse, waar ze op de vierde plek eindigde. De club telt momenteel ongeveer 1000 leden bestaande uit negen heren seniorenteams, 48 jeugdteams en een recreantenteam. Vanaf 2014 is de club gestart met vrouwen/ meisjes voetbal en kent inmiddels 7 meisjes teams en 1 dames elftal. De club speelt op sportpark De Watertoren.

Lange tijd speelt de club in de Derde Klasse. In mei 2000 volgt een promotie naar de Tweede Klasse. Daar blijven ze succesvol, en worden ze zelfs in 2005 kampioen. In 2007 promoveren de Bommelaren via de nacompetitie naar de hoofdklasse, een unicum in de clubhistorie. Helaas konden ze zich niet handhaven en degradeerde ze na één seizoen. In 2011 promoveert Nivo Sparta naar de hoofdklasse. Na twee seizoenen eindigt het hoofdklasse avontuur, en speelt de club in het seizoen 2013- 2014 in de eerste klasse A. Voor het tweede opeenvolgende jaar volgt degradatie op 13 mei 2014 na een beslissingswedstrijd en speelt de club in het seizoen 2014-2015 in de tweede klasse, waar ze dus tot op heden nog acteren.

In het seizoen 2018-2019 speelt het 1e elftal van Nivo Sparta in de tweede klasse waarbij tevens gebruik maakt van een nieuw sportcomplex voorzien van 6 grasvelden en 1 kunstgras hoofdveld. Met het nieuwe sportcomplex en de groei van de vereniging is de doelstelling voor het eerste elftal een terugkeer naar de eerste klasse.

CvdW: Nivo Sparta - Introductie