CvdW: GVV'63 - Ton van Doesburg

Ton van Doesburg is 52 jaar oud, en al vanaf zijn jeugd te vinden op GVV’63 in Gameren. Hij heeft zo’n 20 jaar in het eerste elftal gevoetbald, en heeft al veel voor de club betekent. Hij regelt tal van klusjes binnen de club en houdt er altijd plezier in.

Zelf heeft hij twee kinderen die ook bij de club voetballen, en een vrouw die ook veel voor de club doet. Zijn vrouw heeft tien jaar het ‘actiecomité’ gedaan, en nu doet ze de kleding voor heel de club. Heel de familie is dus betrokken bij de club, en als het aan hem ligt blijft dat heel zijn leven zo. Hij verwacht dat hij bij de club betrokken blijft totdat zijn gezondheid het tegenhoudt.

Op de vraag: ‘’Wat doe je eigenlijk allemaal voor de club?’’, antwoord hij lachend: ‘’Wat eigenlijk niet’’. Hij zit in de jeugdcommissie, en is op het ogenblik bezig samen met een aantal andere vrijwilligers, met het verbouwen van een viertal kleedkamers, een nieuw ballenhok en nieuwe wc’s. Met de groep vrijwilligers is hij bijna elke avond op de club te vinden, en daar zit veel tijd in. Het groepje vrijwilligers bestaat uit 8 man, en zijn wat oudere mensen van de club.

Hij heeft het werk voor de jeugd opgepakt omdat hij vond dat het niveau van de jeugd wat omhoog moest gaan. Hij wou dat er trainers voor de jeugd stonden, die echt ‘verstand’ hebben van het voetbal. Naast het werk ik in jeugdcommissie is hij ook jeugdtrainer van JO17. Daar is hij ook twee avonden in de week en op zaterdag mee bezig. ‘’Dan houd je weinig tijd meer over’’, zegt hij. Maar hij weet ook dat er iemand moet zijn die de ‘kar’ trekt, en dat alles niet zomaar gebeurd. Gelukkig gaat het nu goed met de club, financieel en ook allerlei andere zaken rondom de club.

Wat voor hem de club zo ‘mooi’ maakt is de gezelligheid. ‘’Het is een hele gezellige club, waar iedereen elkaar kent en goed met elkaar omgaat’’, zegt Ton. Hij vindt het leuk om iets binnen de club te verbeteren, en om te zien dat mensen daarvan genieten. Daar krijgt hij een bepaalde voldoening van. ‘’Daar moet je het ook voor doen, je moet het niet doen omdat je vrije tijd over hebt’’, vertelt hij.

Het mooiste moment wat hij meegemaakt heeft binnen de club is het kampioenschap van het eerste elftal naar de Tweede klasse. ‘’We hadden een hele leuke groep, iedereen kenden elkaar en het was echt een hechte groep’’, aldus Ton.

Voor komend seizoen verwacht hij dat ze ‘leuk’ mee kunnen doen in de Derde klasse. De bovenste helft van de ranglijst moet haalbaar zijn volgens hem. ‘’Ik hoop natuurlijk op een nacompetitie, maar dat kan je niet verwachten’’, zegt hij. Er zijn ook wat wisselingen geweest in de selectie, want er zijn jongens gestopt en er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen. ‘’Het is altijd mooi om te zien dat er jongens uit de jeugd doorstromen naar het eerste elftal’’, zegt hij. Zelf heeft hij ook jongens getraind die hij groot en beter heeft zien worden, en dat vindt hij mooi om te zien. Hij kijkt dus weer uit nar volgend seizoen om de talenten weer te zien spelen.