CvdW: GVV’63 -John Biesheuvel

John Biesheuvel is de in 1996 neergestreken in Zaltbommel, en in 2001 betrokken geraakt bij GVV’63. Hij was zelf altijd keeper, en had een tijdje last van knieproblemen waardoor hij een tijdje niet meer voetbalden. Hij werd gevraagd door zijn neef om op een lager niveau te keepen, en hij besloot om dat te doen.

Voorzitter werd John in 2003, voor een periode van drie jaar. Dat gaat altijd zo bij de club, want elke drie jaar wordt er een nieuwe voorzitter gekozen of wordt de voorzitter herkozen. Na de periode 2006-2009 besloot hij zich weer herkiesbaar te stellen, en werd hij weer de voorzitter van de club. Sinds die tijd is hij onafgebroken voorzitter van de club, en volgende week tijdens de ALV zal er weer gestemd moeten worden voor het voorzitterschap. ‘’Ik heb mij weer verkiesbaar gesteld, dus het is aan de leden of ze met mij door willen’’, zegt hij.

Als voorzitter heeft hij, los van het uitvoeren van het beleid van de club, nog een andere bijzondere taak binnen de vereniging. Hij is namelijk ook verantwoordelijk voor alles wat samenhangt met het kantinebeheer. ‘’Ik ben zo’n twee tot drie keer op de club te vinden, sowieso elke zaterdag en je doet ook veel achter de schermen in je vrije tijd’’, verteld John. Hij vindt het heel leuk om te doen, de club op weg helpen naar een toekomst, en ervoor zorgen dat je zo’n 200 actieve leden elke week aan het voetballen krijgt, dat is elke week weer mooi om te zien.

GVV’63 is een kleine hechte gemeenschap, waarbij plezier en presteren samengaan. ‘’Je voetbalt altijd voor de drie punten, maar de derde helft worden nooit vergeten bij ons’’, zegt hij. De club is een redelijk kleine vereniging, waar de sociale omgang met elkaar sterk aanwezig is.

Verder heeft de club het altijd belangrijk gevonden om ook de dames bij de club te laten betrekken. Sinds 2005 is er een damesteam, en daar voetballen nu nog steeds meisjes bij die nu in de senioren voetballen. Ook voetballen er bij de hele jonge jeugd een aantal meisjes tussen de jongens, en daarnaast heeft de club een dames seniorenteam. Zelf heeft hij ook een dochter redelijk die hoog voetbalt, in de dames Eerste klasse. Daarom vindt hij de ontwikkeling van het damesvoetbal ‘mooi’ om te zien.

Er gebeurt heel veel binnen een club, en dat moet je allemaal maar zien te regelen. Daarom vindt hij vrijwilligers zo belangrijk. Bij de club is dat nu in het ‘bijzonder’ vanwege de verbouwingen die nu plaats vinden. ‘’GVV’63 groeit en we zitten nu al 30 jaar op het huidige complex, waardoor vernieuwing nodig is. De kleedkamers worden nu aangepast naar de moderne eisen van deze tijd, en als dat klaar is staat het volgende project al weer klaar.

In het verleden was de visie altijd dat de club een stabiele club moest worden, met een complex dat in orde is. ‘’We zijn nu in een situatie, dat we zowel financieel gezond zijn als dat ons ledental groeiend is, waardoor er ook geen zorgen hoeven te zijn over een fusie’’, zegt hij’ trots’. Daarom is de wens ook om het huidige complex, naast de verbouwing van de kleedkamers, te vergroten of te kunnen aanpassen. ‘’We willen graag een extra veld, of een van onze huidige velden laten vervangen voor een kunstgrasveld’’, aldus John.

Door de groei van de club, merkt de club ook dat er een betere doorstroom is naar het eerste elftal. Er zijn dit seizoen zo’n drie of vier jongens van de JO19, die zeer waarschijnlijk doorstromen naar het eerste elftal, en dat ziet er dus allemaal prima uit. De ambitie voor het eerste elftal ligt bij de subtop. ‘’Een periodetitel voor volgend seizoen zou mooi meegenomen zijn, maar dat is geen doelstelling’’, zegt hij. Het eerste elftal heeft een nieuwe trainersstaf, en moet de jeugd natuurlijk inpassen. Er is dus een frisse wind, die hopelijk de club ten goede komt.