CvdW: GVV’63 – Bert van Selm

Bert van Selm is 31 jaar oud, en voetbalt al sinds zijn zestiende bij het eerste elftal van GVV’63. Hij heeft eigenlijk altijd bij de club gespeeld en in de jeugd op bijna elke plek wel gestaan, behalve in de verdediging. En hoe raar het ook kan zijn, in het eerste elftal heeft hij eigenlijk alleen maar in de verdediging gestaan.

In zijn eerste jaren bij het eerste was het even ‘aanhaken’. Hij schommelde toen der tijd tussen het eerste en het tweede, maar vanaf zijn achttiende zat hij wel vast bij de selectie. Bert heeft er al aardig wat jaartjes opzitten, maar met het voetballen is hij nog niet klaar. ‘’Ik vind het gewoon nog harstikke leuk om te voetballen, ik ben alleen soms klaar met de verplichtingen. Die kosten je gewoon veel tijd’’, zegt hij.

Zijn broer voetbalde bij GVV’63, dus het was een ‘optelsom’ dat hij ook bij de club ging voetballen. Achteraf heeft hij daar geen spijt van gehad. Hij heeft hier bij deze club zoveel mooie, leuke en gezellige jaren gehad, dat zijn jaren die hij niet snel gaat vergeten.

Vroeger heeft hij twee jaar de jeugd training gegeven, maar daar bleef het ook bij. ‘’Ik vind het leuk om te doen, maar er gaat te veel tijd in zitten. Misschien als ik later wat meer tijd heb, dat ik wat voor de club kan gaan doen’’, verteld hij.

Zijn mooiste moment heeft hij bereikt met het eerste elftal, namelijk het kampioenschap van vier jaar geleden. ‘’We hadden toen echt een hele goede mix van jong en oud. De jonge spelers waren erg technisch, en onze oudere spelers wisten precies wat ze moesten doen’’, aldus Bert. Daarna hebben ze het nog een jaar volgehouden in de Tweede klasse, wat al een hele goede prestatie was. De club betaald namelijk zijn spelers niet, en hebben eigenlijk elk jaar een hele krappe selectie.

De twee opvolgende jaren degradeerde het eerste elftal twee keer, waardoor ze acteerde in de Vierde klasse. ‘’Dat waren jaren waar je zoveel verliest, dat je het plezier een beetje verliest in het voetbal’’. Maar aan opgeven doet hij niet, ondanks dat de sfeer in die jaren binnen de club natuurlijk ook minder is. Gelukkig promoveerde de club twee jaar terug weer naar de Derde klasse.

In de nieuwe trainer Denny van Geffen, heeft Bert wel vertrouwen. Hij vergelijkt hem met de trainer John Laponder, waarmee ze de tweede klasse hebben bereikt. ‘’Hij krijgt de groep goed gemotiveerd, iedereen heeft er zin in en heel de groep zet zich vol in voor het eerste elftal’’, zegt hij. De doelstelling blijft handhaven voor het volgende seizoen. Een plek in de middenmoot zou al goed zijn, met misschien een periodetitel. ‘’Je moet toch blijven voetballen om een prijsje, dat blijft altijd leuk en dat moet zeker met deze groep haalbaar zijn’’, verteld hij.

Persoonlijk succes heeft hij het afgelopen jaar gevierd, hij werd namelijk gekozen tot ‘Speler van het Jaar’ van GVV’63. Die wordt gekozen door een groep van zo’n 20 mensen die veel wedstrijden van het eerste elftal bezoeken. Het blijkt dus dat die veel waardering heeft bij de supporters van de club, en dat geeft hem een goed gevoel. ‘’Het is zo’n gezellige dorpsclub, kijk alleen al maar in de kantine na de wedstrijd’’, zegt hij. Hij kijkt weer uit naar het aankomende seizoen, met veel gezelligheid en goed voetbal.

Total
65
Shares