Rivierenland-Anouar-Said-Droomt-van-kampioenscap-roda-boys

Als piepjonge Feyenoorder stond hij ooit op het trainingsveld met Tonny Vilhena en Terence Kongolo, maar de inmiddels 24-jarige Anouar Saïd speelt nu bij Roda Boys. De zaterdag tweedeklasser heeft veel vertrouwen in de nummer tien uit Zwijndrecht, die zijn nieuwe club niet wil teleurstellen. ‘Ik ben hier gekomen om kampioen te worden.’

Met grote passen beent Anouar Saïd naar de kleedkamer van Roda Boys. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen is zojuist geëindigd in een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Altena en daar is de nummer tien zichtbaar niet blij mee. Ook binnen de lijnen uitte de centrale middenvelder op deze regenachtige herfstmiddag op verschillende manieren zijn frustraties. Af en toe schreeuwde hij wat tegen een ploeggenoot, de scheidsrechter kon soms rekenen op een verwijtende blik en ook was Saïd regelmatig betrokken bij een klein opstootje met een tegenstander. Een halfuurtje en een warme douche verder is de glimlach terug op het gezicht van de spelmaker. “Ik kan soms erg fel en fanatiek zijn in het veld, maar na de wedstrijd ben ik al snel weer rustig”, legt hij uit. “Ik wil altijd winnen en kon het moeilijk verkroppen dat we zo veel balverlies leden. We hebben een heel goed team en daarom is het jammer dat we nu twee punten uit twee duels hebben. Maar laten we het positief inzien: we zijn nog ongeslagen”, voegt hij er grinnikend aan toe.

VERTROUWEN
Saïd is sowieso blij dat hij weer binnen de lijnen staat dit seizoen. De creatieve speler speelde vele jaren in de eerste en tweede klasse met ZVV Pelikaan, maar kwam na het afscheuren van zijn kruisbanden vorig jaar een volledig seizoen niet in actie. “Na een jaar of zes in Pelikaan 1 was ik toe aan iets anders, maar op 13 mei 2018 sloeg het noodlot toe. Vorig jaar heb ik alleen maar gerevalideerd en toch wilde Roda Boys me afgelopen zomer hebben. Dat waardeer ik enorm. Mijn kameraad Sharog Susani maakte vorig jaar dezelfde overstap en hij heeft me verteld dat Roda Boys een gezellige club is met een goede filosofi e en een prima selectie. Ik loop hier nu een paar maanden rond en kan concluderen dat hij gelijk heeft gehad. Ik wil het vertrouwen dat de club in me heeft terugbetalen met mooie prestaties. Ik hoop dat ik het hele seizoen fit blijf en veel scoor.”

FEYENOORD
Roda Boys is de zesde club in de loopbaan van Saïd. Als vierjarig ventje werd hij bij Groote Lindt weggeplukt door Feyenoord. Via jeugdteams van stadsgenoot Sparta Rotterdam en FC Dordrecht belandde hij bij de amateurs van ZVV Pelikaan, voordat hij bij Roda Boys neerstreek. “Mijn droom om te slagen in het profvoetbal is niet uitgekomen, maar ik heb wel getraind met jongens als Tonny Vilhena en Terence Kongolo, een leuke ervaring.” Tegenwoordig is voetbal slechts een hobby voor de vriendelijke Saïd, maar wel een hele belangrijke. “Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en ik denk dat we goed genoeg zijn om dit voor elkaar te krijgen. Als iedereen fi t is, staat er een selectie die tot veel in staat is.”