De beste speler uit de regio in de FIFA2018 zal vrijdag 18 mei bekend worden tijdens de grote finale van de RTV Rijnmond E-Soccer Cup in de entreehal van RTV Rijnmond in het Lloydkwartier. 32 deelnemers strijden op 10 Playstations 4 om deze felbegeerde Cup.

Het is de eerste keer dat RTV Rijnmond iets met E-soccer in de regio doet. De groeiende populariteit van gamen in het algemeen en FIFA spelen specifiek bracht het mediabedrijf ertoe om samen met organisator Wesley Thomas van We Play E-Sports de finale te hosten door RTV Rijnmond. Er is al een landelijke E-divisie. Dus waarom niet een regionale versie ervan?

In april zijn de voorrondes bij lokale voetbalclubs gehouden. De knock-finales zijn in mei gehouden. Uiteindelijk zijn er 32 deelnemers die aanstaande vrijdag hun plaatselijke club vertegenwoordigen en strijden om de 1e prijs.

De 1e prijswinnaar zal naar huis gaan met een Nintendo Switch + game (Mario Odyssey), aangeboden door www.budgetgaming.nl. Deze prijs en natuurlijk de RTV Rijnmond E-Soccer Cup worden uitgereikt voor de bekende landelijke E-sporter, Frank van der Slot.

Beleef het mee met Rijnmond
Op vrijdag kan iedereen tussen 19.00 en 22.00 meegenieten van dit voetbalspektakel via de diverse online en Social kanalen van RTV Rijnmond: Facebook, www.rijnmond.nl, Twitter, YouTube en Twitch.