vv-verburch-Joery-Verbeek

Een zware knieblessure zorgde ervoor dat Verbeek zijn grote droom om profvoetballer te worden in rook zag opgaan. Vervolgens leek hij een speler te worden die zijn hele voetbalcarrière voor één club zou voetballen. Bij VELO maakte hij steeds vaker de 90 minuten niet vol. Nu is de ervaren kracht te bewonderen in het oranje tricot van Verburch. Voor trainer John Zuijderwijk is dit een lot uit de loterij en zou dit wel eens het ontbrekende puzzelstukje kunnen betekenen voor de ambitieuze derde klasser aan de Arckelweg.

ZWSports_251098

Poeldijk – Joery Verbeek (33), in het dagelijkse leven Accountmanager bij PJH Verhuur in Wateringen,  komt over van buurman VELO waar hij maar liefst 27 jaar voetballende. Als kleine jongen met begon hij met voetballen bij VELO. Verbeek was een jonge speler met veel talent en speelde altijd op het hoogste niveau van zijn leeftijd. Bij de senioren speelde hij jaren op zondag niet alleen samen met zijn vrienden, maar ook met zijn broer Sven in het eerste elftal. ,,Toen ik net twintig was kreeg ik de kans om te voetballen bij ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Vanwege een gescheurde kruisband ging dat helaas niet door en daar ben ik toen wel even flik ziek van geweest, maar het leven gaat door. Het boegbeeld van de Wateringse eerste klasser verlaatte de club aan de Noordweg met 94 doelpunten als alltime topscoorder. Verbeek speelde jaren met VELO in de zondag eerste klasse. Na de overstap naar de zaterdag in 2016 werd VELO gelijk kampioen onder leiding van Edwin Vurens. ,,Vijf jaar later speelden we weer in de gewenste eerste klasse.’’ Daarnaast heeft hij met zijn oude club alles meegemaakt wat hij wenste. Zo heeft hij met VELO kampioenschappen meegemaakt, is hij een keer topscorer én vier jaar geleden speler van het Westland geweest en heeft hij meerdere malen het shirt van het Westlands Elftal aan mogen trekken. Daarin werd gespeeld tegen onder andere Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag en Sparta. Toch begon hij vorige seizoen te twijfelen of hij wel bij VELO zijn carrière op deze manier wilde afsluiten. Een basisplaats had hij nog wel, maar werd naar zijn zin te vaak vroegtijdig van het veld gehaald door trainer Kevin van der Geest. ,,Ik was top fit en wilde gewoon de hele wedstrijd belangrijk zijn voor mijn club. Nadat mijn collega bij PJH-verhuur, Revy Verbeek, speler van Verburch, grapte over een eventuele overgang naar Verburch begon het te knagen. Het anderhalf uur durende gesprek met trainers John Zuijderwijk en Rob Nordmann én de mooie woorden van zijn broer Sven over VV Verburch heeft hem uiteindelijk over de streep getrokken. ,,En dat was zeker niet makkelijk. Na al die jaren was ik een echte VELO man geworden en heb ik met pijn in mijn hart afscheid genomen. Er waren heel veel mensen die konden het niet geloven dat ik zou gaan vertrekken.

Gescheurde kruisband

Stoppen wilde ik zeker nog niet. Ook al woon in De Lier, Lyra was voor mij geen optie. Verburch is een club met ambities en heeft ook het imago als enorm leuke gezellige club. De allrounder wil nog een paar jaar met zijn nieuwe club VV Verburch alles geven. Met zijn winnaarsmentaliteit wil hij een bijdrage leveren aan het winnen van minimaal een periodetitel en misschien wel meer. Verburch heeft er een paar jongens van Westlandia bij gekregen en een paar jeugdspelers met veel talent zijn doorgeschoven na de selectie. De tweebenige middenvelder annex aanvaller speelt het liefst op zijn favoriete positie achter de spitsen. Ondanks zijn leeftijd (33) zal hij zich direct tot één van de fitste spelers van de selectie willen scharen. Naast dat hij elke dinsdag en donderdag traint, is hij bijna dagelijks in de sportschool te vinden. ,,Ik ben na mijn derde gescheurde kruisband gelukkig weer top fit. Tuurlijk had ik graag mijn honderdste doelpunt gemaakt bij VELO, maar als je het niet meer naar je zin hebt moet je soms keuzes maken. Verburch is een mooie club waar alles tot in de puntjes is geregeld. Ik voel mij er nu al thuis en wil net als bij VELO iets moois gaan neer zetten in Poeldijk. Ik zeg niet dat ik net als vier jaar geleden topscoorder van het Westland moet worden. Deze club past in mijn ogen zeker thuis in de tweede klasse. Honselersdijk speelt nu ook eerste klasse, dus waarom zou dat ook niet in Poeldijk kunnen. Dat ik niet meer zo snel herstel als tien jaar geleden is zeker waar, maar als je drie keer terugkomt van een kruisbandblessure, geeft denk ik wel aan dat ik een echte liefhebber ben. VV Verburch is super blij om een spelers met zoveel kwaliteit in de selectie te hebben als Verbeek en hoop dat andere jongens zich aan zijn niveau optrekken. Vier keer werd Verburch kampioen op zondag. In 2012 maakte de club de overstap naar de zaterdag en werd het voor het laatste kampioen in 2014. De supporters langs de kant dromen alweer stiekem van de jaren 80’ toen er volop in de tweede klasse werd meegedaan om de prijzen.

Klik hier voor meer informatie over Verburch
Klik hier voor meer artikelen over Verburch