William Vincent is een geboren Amerikaan en is al 27 jaar voetbalcoach. Inmiddels is hij al vijf jaar trainer van VV Lyra vrouwen. Zelf is Vincent getrouwd en heeft twee zonen van 21 en 19 jaar. Vincent heeft zelf ook een lange tijd gevoetbald en is begonnen met voetballen bij Quick Steps in Den Haag.

Buitenlands voetbal
Naast dat Vincent in Nederland heeft gevoetbald heeft hij ook in Amerika, Duitsland en Engeland gevoetbald. ‘Het is wel een stuk anders voetbal dan hier, in elk land gaan ze ook anders om met de coach.’ In Engeland zijn ze allemaal erg fanatiek. ‘In Engeland is het lang leven de lol, bier drinken is ook erg belangrijk. Duitsland is echt een voetballand, net zoals Nederland.’ Vincent heeft in het buitenland veel geleerd. ‘Een leuk avontuur is dat ik ook een tijdje in Oman heb gezeten en toen hebben we onder de Amerikaanse vlag met een elftal van Amerikanen tegen het nationale team van Oman gespeeld.

Terug in Nederland
‘Toen ik in 2009 terugkeerde naar Nederland, ben ik in aanraking gekomen met voetbal in het Westland. Vervolgens ben ik via een vriend van mij bij Honselersdijk terechtgekomen en heb hier de E2, Vrouwen 1 en de senioren 4 gaan trainen.’ Dit was Vincent zo goed bevallen en heeft een contract gekregen en ging toen met de JO19-1 aan de slag die hij toen twee jaar is gaan trainen. Met dit elftal wist hij, in zijn eerste jaar als trainer, 32 wedstrijden ongeslagen te blijven in alle competities.

Na dat hij bij Honselersdijk trainer is geweest, is hij doorgeschoven naar het vrouwenelftal van het Westland. Hierna is hij gevraagd om bij VV Lyra trainer te worden. ‘Ik ben er één keer geweest en het is een hele fanatieke groep, een gedreven elftal. Dit viel precies in mijn straatje.’

Kampioen van de 2eklasse
‘Als je als team en staf zo gedreven bent, dan komt succes vanzelf.’ VV Lyra is, volgens Vincent, aan het klimmen naar de top van het Westland. ‘We werken allemaal hard voor elkaar.’ De echt enige concurrent in het Westland is SC Monster, deze wedstrijden waren de hoogtepunten voor hem als trainer: ‘Het is dan ook heel leuk om twee keer te winnen van Monster.’ VV Lyra is thuis ongeslagen en op een gegeven moment waren ze zelfs 25 wedstrijden achter elkaar ongeslagen.

Doelen
‘Het wordt nu allemaal wel een stukje lastiger natuurlijk, een klasse hoger en langere reizen. We zullen ook weer extra inzet moeten gaan tonen, want het zal een stukje sneller gaan.’ Een andere doelstelling is om de jeugd er meer bij te betrekken. Tevens willen ze zich komend seizoen handhaven in de 1eklasse.

Beker
Helaas hebben de dames van Lyra de beker verloren van de SEP vrouwen na het nemen van penalty’s. ‘We speelden echt een hele goeie wedstrijd, maar SEP is natuurlijk een goeie tegenstander. Het was een hele spannende wedstrijd.’ Voor volgend seizoen willen ze de beker wel mee naar huis nemen. Helaas vetrekken er komend seizoen twee speelsters door bepaalde omstandigheden. Er komen wel mogelijke versterkingen aan voor VV Lyra om de ploeg te helpen om zich te handhaven in de 1eklasse.

Zaterdag 16 juni spelen de Lyra Vrouwen in de Haaglanden Cupfinale tegen de RKAVV Vrouwen.

Total
24
Shares