Komende zaterdag komt VV Kloetinge voor de eerste maal voor een competitieduel naar de Hoge Bomen. Deze tegenstander heeft een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal opgebouwd, hetgeen mag blijken uit 16 seizoenen hoofdklasse. De Zeeuwse club speelt nu echter al weer voor het 4e achtereenvolgende seizoen in de 1e klasse. En heeft natuurlijk nog steeds de ambitie om terug te keren naar dat hogere niveau.

Een moeizame start is er debet aan dat men in de achtervolging moet op Rijsoord, SHO en BVCB.
Na 4 overwinningen op rij, kwam er afgelopen zaterdag opnieuw een kink in de kabel, want er werd thuis met 4-2 verloren van  SV Poortugaal. Daarbij moet wel aangetekend worden dat diverse sterkhouders van het team niet inzetbaar waren en dat de keeper van de Zeeuwen rood kreeg tijdens die wedstrijd. Hij staat dus zaterdag in Naaldwijk niet onder de lat. Kloetinge staat nu op de 4e plaats in 1 B. In uitwedstrijden hadden ze slechts 5 goals nodig om 8 punten te pakken.

Ook Westlandia verloor zaterdag en nog wel onnodig. Daar waar we thuis tegen Deltasport in de laatste seconden nog een punt wist veilig te stellen, gebeurde bij SHO het omgekeerde. De trainer van de ploeg uit Oud-Beijerland had aangegeven dat de verdediging van Westlandia kwetsbaar is en gemiddeld 2 goals per wedstrijd moest incasseren, dus de druk moest op de ketel blijven. Zijn voorspelling kwam meer dan uit, want onze ervaren 4 verdedigers (samen goed voor ruim 400 KNVB-duels in zaterdag 1) werden in de 2e helft nog 4x gepasseerd.

Dit seizoen hebben we tegen clubs uit de top 5 nog geen punten weten te pakken. In diverse duels was dat wel mogelijk geweest. Laten we hopen dat het in de laatste thuiswedstrijd van 2018, die onder leiding staat van de heer Kool wel gaat gebeuren. Aftrap is weer om 14:30 uur.

Volgende week zaterdag staat er nog een bekerwedstrijd op het programma. Zaterdag 1 speelt dan bij Be Fair.

Debutant Zaterdag 3 heeft, dankzij een prima reeks, de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 5e plaats in de res. 2e klasse. Komende zaterdag kan men tegen het 4e team van Jodan Boys overwinteren in het bekertoernooi. Aftrap op de Hoge Bomen is ook om 14:30 uur

Zaterdag 2 geniet nu al van een verdiende winterstop. Men sloot 2018 af met een mooie 1e plaats in de competitie.
In de beker moest men echter dinsdagavond het onderspit delven (2-3) tegen het 2e team van Noordwijk (res. Hoofdklasse).

https://lacosta.nl/vestigingen/s-gravenzande/