VELO blaast de VELO Voetbal Academy, kortweg VVA, nieuw leven in. Op dinsdag 22 en woensdag 23 december is de officiële herlancering met een tweedaags voetbalevenement voor de jeugd.

HappyPoint_desinfectie

Het loopt storm met aanmeldingen, zegt Raymond van Asten bestuurslid technische zaken van de Wateringse club. “We hadden er op 1 december ongeveer honderd. We hebben een maximum gesteld aan 128 inschrijvingen. We willen kwaliteit leveren en bij dat aantal kunnen we nog garanderen dat er genoeg gekwalificeerde trainers zijn. Het gaat tenslotte om de individuele ontwikkeling en dus aandacht per spelertje.”

In 2019 zag de VELO Voetbal Academy het levenslicht, maar de academie stopte al na een jaar. Toenmalig hoofdtrainer Albert van der Dussen was dé pijler onder het project. “Die pijler viel weg omdat Albert trainer werd van Barendrecht. Daarvan hebben we natuurlijk geleerd. Albert is nu weer terug en ook weer nadrukkelijk betrokken, maar we hebben er wel voor gezorgd dat er een stevigere basis staat.”

Naast Van der Dussen, die weer terug is bij VELO en het voetbaltechnische gedeelte voor zijn rekening neemt, gaat Niels van Vliet de VELO Voetbal Academy dragen. “Niels speelt bij mij in het achtste elftal en wilde graag wat doen voor de club. Hij is de geknipte figuur voor deze functie, want hij werkt in het dagelijkse leven bij de sport- en recreatietak van de gemeente Den Haag, waar hij verantwoordelijk voor grote evenementen is. Niels gaat zorgen voor de organisatie van de evenementen en hij gaat de structuur bewaken. Onze nadrukkelijke wens is om een duurzaam project neer te zetten, dat niet aan één persoon hangt.”

Dat het even heeft geduurd dat de VELO Voetbal Acadamy werd ge- herlanceerd had ook te maken met de herstructurering van het beleid en posities binnen VELO, geeft Van Asten. “Er waren even andere prioriteiten. We hebben een andere organisatie gebouwd en de structuur van de club is wat anders ingericht. Dat kostte tijd. Daarnaast nam de overstap van de zondag naar het zaterdag bij de senioren veel tijd in beslag. Dat is allemaal afgerond en kunnen we ons gaan concentreren op zaken als de VELO Voetbal Academy.”

Volgens Van Asten heeft die academie een grote meerwaarde. “We willen in het voorjaar al beginnen met het aanbieden van cursussen van zes weken. Daarnaast willen we diverse evenementen organisatie. Die van 22 en 23 december is de VELO Voetbal Dag, het is de bedoeling dat er ook voor keepers een speciale dag komt. Het grote aantal inschrijvingen voor het evenement van eind december geeft aan dat er een markt voor is. We hopen natuurlijk dat we het niveau van de jeugdspelers kunnen stimuleren, maar we maken geen onderscheid tussen een spelertje uit een selectie- of uit een breedtesportteam. De academie staat ook open voor niet-leden van VELO, al stellen we de inschrijving voor een evenement wel eerst vijf dagen open voor VELO-leden.”

De VELO Voetbal Academy is bestemd voor spelers vanaf 7 tot en met 13 jaar. Van Asten benadrukt dat ook meisjes welkom zijn. “Het is ook één van onze plannen om een evenement speciaal voor meisjes te organiseren.”

 

Klik hier voor meer artikelen over VELO
Klik hier voor meer informatie over VELO