Westlandia is dit seizoen ‘op tienertoer’. Nordin van Mil, Jack Morauw en Kay Verbeek, alle drie negentien jaar, veroverden een basisplaats bij de derdedivisionist.

cathay_internetbalk_v2

Ze staan alle drie weer te springen om de competitie te hervatten, want hun start bij Westlandia smaakt naar meer. “Ik heb nog wat last van mijn enkel door een trap die ik tegen JOS/Watergraafsmeer heb gehad, maar die stop heeft lang genoeg geduurd. Ik wil weer voetballen”’, zegt Nordin van Mil uit de grond van zijn hart. De student Sportmarketing en -management aan de hoge school in Rotterdam kan in ieder geval tevreden terugkijken op zijn eerste periode in Westlandia 1.

“Ik heb mij meteen in de voorbereiding goed laten zien”, geeft hij aan. “Hoewel ik van origine een centrale verdediger ben, heb ik me als rechtsback in de basis gespeeld. Dat was in het begin wel wennen, want ik had altijd in de as van het elftal gespeeld. Daar kon je naar rechts en naar links, als rechtsback kan je maar één kant op.”

Dat hij nu al onder de lat staat bij Westlandia verrast Jack Morauw ook. “Zonder de blessure van Edgar Leerdam had het waarschijnlijk niet het geval geweest”, is hij eerlijk. “Voor Edgar is die blessure sneu”, voelt hij mee met zijn ervaren ploeggenoot. “We kunnen goed met elkaar opschieten.”

Morauw werd bij Westlandia 1 voor de leeuwen gegooid. “De eerste wedstrijden vond ik het ook niet echt goed gaan. Ik had moeite met alles. Het ging allemaal een stuk sneller en was ook niet bepaald foutloos. Gaandeweg ben ik wel steeds beter gaan keepen. Over de laatste periode ben ik wel tevreden.”

“Ik ben gewoon voor mijn kans gegaan op het middenveld”, zegt Kay Verbeek. “In de eerste oefenwedstrijd tegen Scheveningen speelde ik lekker en de trainer me laten staan. Eerst heb ik gespeeld op tien, later als rechtermiddenvelder. Ik krijg veel meer speelminuten dan waar ik op gehoopt had. Ik weet ook dat ik er nog lang niet ben. Op tien zal ik ook meer moeten gaan scoren. Ik moet vooral doelgerichter worden.”

Dat ze alle drie talent hebben, was voor dit seizoen al duidelijk. Van Mil speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Sparta, Verbeek maakte deel uit van de Feyenoord Academy en de ADO Den Haag jeugdopleiding, terwijl bij die laatste club ook Morauw actief was. Vorig seizoen kwamen hun wegen samen in Naaldwijk. “Ik kreeg nauwelijks speeltijd bij Sparta en wilde vooral mijn plezier terugwinnen”, zegt Van Mil. “Ik heb nog een stage afgewerkt bij ADO. Andere bvo’s waren te ver met oog op mijn studie. Ik heb uiteindelijk mijn keuze gemaakt tussen Excelsior Maassluis en Westlandia.” Morauw maakte zelf de keuze om weg te gaan bij ADO. “Ik wist dat ik bij de JO19 een betere keeper voor me had. Ik had geen zin om een jaar op de bank te zitten, ik wilde spelen.”

Voor Verbeek was de keuze niet moeilijk. “Er was bij ADO geen toekomst voor mij, ik woon in Naaldwijk en heb lang bij Westlandia gespeeld. Het vooruitzicht om in een goed team te komen speelde ook mee.”

Met de JO19 van de Naaldwijkers speelden Verbeek, Morauw en Van Mil een hoofdrol in de tweede divisie. “We pakten de eerste periodetitel en stonden toen de competitie werd stilgelegd bij de eerste drie. Het was een goede lichting.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Westlandia.
Klik hier voor meer informatie over Westlandia.