Sander-Koeleman-FC-Gravenzande-In-gesprek-met

Sander Koeleman behoort met zijn 30 jaar al tot een van de oudere spelers in de selectie. In de jaren daarvoor heeft hij natuurlijk al het een en ander aan ervaring op kunnen doen. De meeste jaren zijn momenteel gespeeld bij FC ’s-Gravenzande. De linkspoot speelt al een decennia voor de Westlanders.

ZWSports_251098

De overige seizoenen werden er voor een aantal andere clubs gevoetbald. ‘’Ik ben ooit bij DHL in de mini’s begonnen toen ik vijf was. Ik verkaste eigenlijk al snel naar Vitesse Delft, waar ik een aantal jaar heb gevoetbald. In die periode werd ik gescout door ADO Den Haag. Na 3 jaar veel te hebben geleerd bij ADO, ben ik voor één jaar teruggegaan naar Vitesse. Ik wilde echter hogerop, dus besloot ik om een transfer naar DHC te maken. Als tweedejaars A-junior kreeg ik hier de mogelijkheid om te debuteren. Ik voetbal dus al 13 jaar in de seniorenselectie.’’ Niet heel veel seizoenen later besloot Koeleman om terug te keren naar het oude nest Vitesse Delft. Onder leiding van Robin Knoester werd er toentertijd een aantal jaar gevoetbald.’’ Mijn trainer besloot toen om naar FC ’s-Gravenzande te gaan en nu zit ik hier ook alweer tien seizoenen.’’ Vorige week werd hij nog in het zonnetje gezet, omdat hij 250 wedstrijden had gespeeld voor hun hoofdmacht.

Inmiddels zijn Sander en co al zes competitiewedstrijden onderweg. Met negen punten uit de laatste vier wedstrijden zijn zij bezig aan een aardige reeks. Met 17 doelpunten voor is alleen koploper Rijnvogels trefzekerder (19). Dit zal het team goede hoop moeten geven. ‘’Wij hebben aan het begin wat puntjes laten liggen, maar daar kunnen wij nu natuurlijk niks meer aan doen. Toch is tien punten uit zes wedstrijden geen verkeerd begin van een seizoen.’’ Met dit puntenaantal nemen zij momenteel beslag op de zesde plaats in de competitie. Ook zijn zij nog actief in de beker, waardoor zij komende dinsdag tegen VEP mogen spelen.

De linkshalf geeft ook een groot compliment aan zijn huidige medespelers. Gevraagd werd er naar zijn voorbeeldvoetballers, waarna hij sommige teamgenoten in hetzelfde rijtje zette als Andrea Pirlo en Andres Iniesta. ‘’Dit waren twee voetballers waar ik natuurlijk graag naar keek, dat lijkt mij duidelijk. Aan de andere kant heb je ook spelers die dichter bij je staan, waardoor zij veel meer directe invloed hebben op jou. Zo is de onlangs gestopte keeper Danny Koning een voorbeeld voor mij. Zijn mentaliteit was echt geweldig. Hoe klein het partijtje ook was, hij kon mij echt op de kast jagen om op die manier het beste uit mezelf te halen. Van de spelers in je directe omgeving leer je toch echt het meest!’’

Na 25 jaar actief te hebben gevoetbald, heeft de routinier al aardig wat minuten doorgebracht op het veld. Ook op jonge leeftijd was Sander al regelmatig met een bal te vinden. ‘’Ik ben altijd al gewend geweest om drie tot 4 keer per week te voetballen. Ik was bijvoorbeeld ook altijd op pleintjes en grasveldjes buiten te vinden. Op verjaardagen en op het werk is dit ook het meest voorkomende gespreksonderwerp.’’ Er is dus geen twijfel over mogelijk dat voetbal veel betekent voor Koeleman.

Voor meer artikelen over FC ‘s-Gravenzande, klik hier.
Voor meer informatie over FC ‘s-Granvenzande , klik hier.