SC Monster verspeelt weer drie punten

SC Monster staat dit seizoen voor een weerzien met de tweede klasse. Het vertrek van Jan-Paul Saeijs zorgt voor een gezonde concurrentiestrijd in de verdediging. Michiel van den Bos (25) en Melvin Bronswijk (26) azen allebei op een vaste plek in het centrum.

SC Monster is gepromoveerd naar de tweede klasse en de spelersgroep zal het weten ook. Trainer Robin Knoester pakte zijn spelers bij de start van de voorbereiding meteen goed aan. “Pfff”, zucht Van den Bos als de eerste trainingsweek ter sprake komt. “Het leek wel atletiek. We hebben zo veel gelopen en gesprint. De blaren staan op mijn voeten.”

“Het is voor het goede doel”, vult Bronswijk aan. “In de voorbereiding wordt de basis voor het seizoen gelegd. Alle ploegen in de tweede klasse zijn superfit. Wij moeten dat ook zijn. Vergeleken met vorig seizoen is de intensiteit van de trainingen behoorlijk omhoog gegaan.”

Bronswijk was vorig seizoen wel lid van de selectie, maar geen speler van het eerste team toen de hoofdmacht kampioen werd van de derde klasse. De speler met ruim 200 wedstrijden voor VV Monster en SC Monster achter zijn naam maakte aan het begin van vorig seizoen de keuze om een stapje terug te doen en in het tweede te gaan spelen. “Dat had deels te maken dat door de komst van Jan-Paul Saeijs mijn perspectief op speeltijd minder was geworden, maar ook door andere omstandigheden. Ik was bezig te verhuizen en mijn vader kreeg een hartaanval. Op dat moment staat de hoofd even niet naar voetbal. In het begin was ik wel enigszins teleurgesteld dat ik mijn plek kwijt was, maar die teleurstelling heb ik snel kunnen wegzetten. In het tweede heb ik met veel plezier gespeeld en uiteindelijk zijn we nog gepromoveerd.”

Dit seizoen gaat Bronswijk echter weer voor zijn kans in het eerste. “Er zijn meer jongens die kans maken op een plek achterin”, beseft hij. “De kans dat Michiel en ik samen in het centrum komen te spelen schat ik niet zo hoog in. We zijn allebei linksbenig. Ik denk dat de trainer ook een rechtsbenige speler in het centrum wil.”

“Ik kan eventueel nog op de linksbackpositie spelen”, vervolgt Van den Bos, die afgelopen seizoen in het centrum de partner was van Jan-Paul Saeijs. “Ik ben wel gegroeid afgelopen seizoen. Ik heb veel meer vertrouwen en rust gekregen.”

“Ik denk dat Michiel qua type speler beter bij Jan-Paul paste dan dat ik dat deed”, meent Bronswijk. “Hij had een echte verdediger naast zich nodig.”

“Ik hoop dat het succes van afgelopen seizoen een vervolgt krijgt”, doelt Van den Bos op de ‘band’ tussen team en supporters. “We zijn twee seizoenen geleden natuurlijk gedegradeerd uit de tweede klasse en hadden wat goed te maken. We zijn afgelopen seizoen echt een team geworden dat heeft laten zien ook haar verantwoordelijkheid in het veld te kunnen nemen.”

De als pupil bij RKSVM begonnen tuinderszoon hoopt dat Monster zich op een ‘goede manier’ kan handhaven in de tweede klasse. “We moeten het Monster altijd op eigen kracht doen. Wij zijn geen club waar veel nieuwe spelers komen. Er is weinig verloop. Als de saamhorigheid blijft zoals hij afgelopen seizoen was, kunnen we uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser.”

Geef een reactie