Jurrian-Jouvenaar-FC-Gravenzande-Onder-De-Lat

De keeper van FC ’s-Gravenzande heeft al bij een aantal clubs onder de lat mogen staan. Zo waren de velden van Excelsior Rotterdam, DSO, ADO Den Haag en Forum Sport al eerder de thuisbasis van de man uit Zoetermeer. Ooit begon Jurrian (22) als voetballertje, maar na een half jaar kwam hij erachter dat dit niet zijn uiteindelijke roeping was. De functie als doelman vond hij leuker en hij heeft het al ver geschopt. Op 17-jarige leeftijd mocht hij debuteren voor de hoofdmacht van ADO.

ZWSports_251098

Jouvenaar begint momenteel al aan zijn derde jaar voor de Breeje Durpers. Het seizoen is net begonnen, maar er is al genoeg gebeurd. ‘’Wij hebben nu 3 competitiewedstrijden gespeeld en ik kan persoonlijk best tevreden zijn. Ik heb nog niet zo verschrikkelijk veel te doen gehad, maar alles wat ik deed, was wel goed. Tuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering’’, zo doelt Jurrian wellicht op de vijf tegendoelpunten in drie wedstrijden die zij als team moesten incasseren.

De Zoetermeerder is door de jaren heen behoorlijk gegroeid, niet alleen in de lengte, maar ook als keeper. Waar hij als beginnende voetballer vaak in de weg liep en niet zo goed wist wat hij moest doen, is dat als doelman nu wel anders. ‘’Vroeger was ik echt een lijnkeeper uit het boekje, maar ik heb mij de laatste jaren meer ontwikkelt op het gebied van ballen vanaf de flank en coaching. Hierdoor weet iedereen dat ik er sta en dat komt ten goede van mijn uitstraling als keeper.’’

VisserTech_255998

Er wordt vaak gezegd dat je als keeper knettergek moet zijn. Hier zijn talloze voorbeelden van te vinden en ook Jurrian schaart zich achter deze uitspraak. ‘’Ik ben het eigenlijk wel eens met die uitspraak’’, zegt hij lachend. ‘’Misschien komt dat deels omdat wij eenlingen zijn en de ballen tegenhouden’’, verklaart hij vragend. De zelfverzekerde doelman geeft daarbij wel aan dat hij vaak lekker gek kan zijn, maar dan wel op een leuke en gezellige manier. Zo heeft hij als keeper, niet geheel verrassend, ook wat rituelen alvorens de wedstrijd begint. ‘’Ik moet altijd eerst even de lat aantikken voordat de wedstrijd begint. Verder trek ik ook eerst mijn rechtervoetbalschoen eerst aan, daarna pas mijn linker.’’

Jurrian Jouvenaar sluit af met een concreet persoonlijk doel. ‘’Ik hoop in de toekomst het hoogste amateurniveau van Nederland te kunnen bereiken. Daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen in de komende jaren en veel ervaring op doen.

Klik hier voor meer artikelen over FC ’s-Gravenzande.
Klik hier voor meer informatie over FC ’s-Gravenzande.