FC ’s-Gravenzande onderzoekt multifunctionele tribune

Het is pas begin december en het gat tussen de koploper RKAV Volendam en nummer twee ‘s-Gravenzande bedraagt al 9 punten in de Hoofdklasse A. Aanstaande zaterdag gaat runner-up ’s-Gravenzande proberen om dit gat te verkleinen naar zes punten.

RKAV had voorafgaand aan dit seizoen een behoorlijke kwaliteitsinjectie gekregen. Met de komst van Maarten Woudenberg, Henny Schilder, Stefan Plat en Harry Zwarthoed heeft trainer Sander Middelbeek de beschikking over kwaliteit en ervaring maar niemand had verwacht dat ze na 13 gespeelde wedstrijden zo’n voorsprong zouden hebben. Na deze 13 wedstrijden staan zij op 34 punten. Enkel tegen SC Feyenoord en Zwaluwen leed de ploeg puntverlies. Daarnaast heeft RKAV Volendam het meeste aantal goals gemaakt in de Hoofdklasse A. Maar liefst 43 stuks. Neem daarbij dat de defensie ook maar 17 tegengoals te verwerken kreeg en je komt tot de conclusie dat de ploeg heel goed in elkaar steekt.

Ook voor de bezoekers is het tot nu toe een prima seizoen. Toen vooraf het seizoen aan de kenners werd gevraagd wie voor het kampioenschap zouden gaan in de competitie noemde niemand ’s-Gravenzande. Des te knapper is het wat de ploeg dit seizoen laat zien en is het ook makkelijk te begrijpen waarom de club het contract van trainer Richard Elzinga met twee seizoenen heeft verlengd. Zij verloren vier wedstrijden van de 13, speelde er één gelijk en de overige wedstrijden werden gewonnen. Met 35 goals zijn zij na Volendam de meest scorende ploeg en ook de defensie van ’s-Gravenzande laat niet veel toe. Zij kregen twee doelpunten meer dan Volendam (19).

Bij winst van de gastheren word de voorsprong 12 punten en lijkt het nu al een uitgemaakte zaak in de competitie. De aftrap op Sportpark Volendam is om 14.30 en de scheidsrechter is de heer W.H. Kuijntjes.

https://lacosta.nl/vestigingen/s-gravenzande/

Total
14
Shares