Nieuwe functie houdt Patrick Fieret bij Maasdijk

Patrick Fieret keert volgend seizoen terug in een andere rol bij Maasdijk. De huidig hoofdtrainer treedt vanaf de zomer op als assistent van de nieuwe trainer Richard Kraijenbosch en gaat bovendien de functie van Hoofd Jeugd Opleidingen bekleden. “Daarnaast ga ik nog iets doen rondom de selectie”, geeft hij aan. “We hebben afgesproken om daar geen officiële titel aan te geven. Maasdijk heeft in Eric Groenheide al een goede technisch manager in huis. Ik ga hem niet voor de voeten lopen.”

Voor de 56-jarige Fieret was het een bewuste keuze om te stoppen als hoofdtrainer. “Na vijf jaar was het voor Maasdijk goed dat er een andere trainer zou komen. Niet dat ik uitgekeken was op de groep, maar verandering is ook wel eens goed. Ik voelde niet de drang om elders trainer te worden. Dat heb ik tijdens een gesprek met het bestuur ook gezegd: ik hoef niet per se weg en ik zou graag betrokken willen blijven. De club reageerde daar heel snel op door mij de functie van Hoofd Jeugd Opleidingen aan te bieden. Die functie is nieuw bij Maasdijk, maar ik denk dat de club daar aan toe is. Ik ga alle selectietrainers van de JO19 tot en met de JO13 bijstaan en hoop dat we samen de jeugdopleiding naar een hoger plan kunnen brengen.”

Dat hij assistent-trainer wordt van de selectie heeft alles te maken met de keuze van Maasdijk voor Richard Kraijenbosch als nieuwe trainer. “Hij begint als trainer en kan hem bij zijn eerste stappen ondersteunen. Eén plus één was eigenlijk twee. De rolverdeling is wat mij betreft heel duidelijk. Hij is de baas, ik de assistent.”

Dat ligt nu nog anders. Met Fieret als hoofdtrainer en Kraijenbosch als speler hoopt Maasdijk een betere tweede deel van de competitie te draaien. “We hebben best wel grote plannen”, verklapt Fieret, die als hoofdtrainer zeven clubs diende. “We willen in de top-5 eindigen. We zijn door blessures slecht begonnen, maar staan er inmiddels een stuk beter voor.”