De start van de ploeg van Lars van den Berg in de competitie is in elk geval een stuk beter dan vorig seizoen, want toen bungelde Maasdijk in de derde klasse onderaan de ranglijst. Maar de huidige middenmootpositie van de roodzwarten stemt hem nog allesbehalve tevreden.

Het meest kritisch is de 21-jarige aanvaller echter over zijn prestaties in de eerste fase van de competitie. “Eén doelpunt is echt te weinig”, stelt hij. “En die ene goal was nog een strafschop ook, tegen Hercules.”

In die wedstrijd liep Van den Berg ook nog tegen twee gele kaarten, waardoor hij met rood vroegtijdig het veld af moest. Daardoor miste hij de thuiswedstrijd tegen SV Duindorp (1-0 winst). “Die rode kaart valt niet goed te praten”, is hij zelfkritisch. “Ik kreeg twee gele kaarten voor commentaar op de leiding. Het was pure frustatie omdat het aan onze kant niet liep.”

De prestaties van Maasdijk kenmerken zich in de eerste competitieweken sowieso door wisselvalligheid. “Ik had er wat meer van verwacht”, is Van den Berg eerlijk. “We zijn met Tim van der Voort een belangrijke speler weliswaar kwijtgeraakt, maar daarvoor hebben wij drie goede spelers teruggekregen”, maakt hij een optelsom. “We hebben de kwaliteit om hoog te kunnen eindigen. Een periodetitel moeten we zeker kunnen halen.”

Maasdijk begon met een moeizame zege op Verburch. Van den Berg: “Verburch verdedigde alleen maar. We verloren daarna van Hercules en wonnen thuis van Duindorp.”

In de vierde wedstrijd ging Maasdijk onderuit in Den Haag bij Wateringse Veld Kranenburg. “Dat is voor mij dé voornaamste kandidaat voor het kampioenschap in onze afdeling”, reageert Van den Berg. “Daar achter zit een grote groep, onder wie ook wij.”

Maasdijk kreeg in de zomer te maken met een opvallende trainerswissel, waarbij Richard Kraijenbosch zijn spelersoutfit voor een trainerskostuum inwisselde. Voor Van den Berg had dat geen persoonlijke consequenties. “Ik speelde vorig seizoen vooral op tien. Nu sta ik of linksbuiten of op tien. Wat onveranderd is, is de vrije rol die ik krijg. Dat vind ik ook fijn. Dan voel ik me het meest in mijn element.”

Stefan Bron kwam van Westlandia over en staat in de spits bij Maasdijk. Van den Berg, die twee seizoenen geleden de weg van Naaldwijk naar Maasdijk bewandelde: “Of ik invloed op hem heb gehad om ook naar Maasdijk te komen? Ik heb hem wel aangegeven dat Maasdijk een leuke en gezellige club is, maar die keuze heeft ie toch echt zelf gemaakt.”

8 comments

  1. Van den berg hoort niet thuis in de 3de klasse maar is klaar voor een stap naar de eerste klasse! Goede voetballers hoeven niet te verdedigen die beslissen de wedstrijden voorin!

Geef een reactie