Arjan van der Kaaij (35) is al vijf jaar bezig met Keeperschool van der Kaay. Nu wil hij zijn keeperschool gebruiken om het goede doel te steunen. Op 4 januari organiseert hij samen met Jones Socces Academy van Chaly Jones een dag met een keepers- en voetbalclinic. De opbrengst gaat naar onderzoek voor de ziekte van Huntington.

Oprichting keeperschool

Arjan is oud (prof)keeper en heeft als keeper bij onder andere Ado Den Haag en Westlandia gespeeld. De laatste jaren speelde de Vlaardinger bij MSV ’71, maar hij voelde toen dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging.

Toen heeft hij Keeperschool van der Kaay opgericht. “Ik wilde wel een uitdaging blijven houden. Nu merk je dat wanneer een van de keepertjes wordt uitgenodigd voor de KNVB, een BVO of een keeper die ineens bij de selectie zit, dan is dat natuurlijk wel hartstikke gaaf. Qua niveau maakt het ook eigenlijk allemaal niet uit, als ze maar stapjes vooruit maken.’’

Trainingen

De trainingen van Arjan zijn zo persoonlijk en dynamisch mogelijk. “Er wordt in groepjes van vier gewerkt, waarbij elk groepje een eigen trainer heeft. Elk kwartier wisselen ze van oefening, maar de trainer blijft bij dezelfde oefening staan. Dit doen we omdat je bij een nieuwe trainer weer een andere impuls hebt en scherp bent. Daarbij kan een trainer zich beter op de belangrijkste aandachtspunten richten van de oefening, als hij bij één oefening blijft.”

“Elke training heeft een thema zoals bijvoorbeeld de hoge bal of het meevoetballen. Aan het einde van de training pakken we een soort eindspel, waarbij we hetzelfde thema laten terugkomen. Dit doen we in een wedstrijdvorm.”

Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De eerste symptomen openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar. Zij uit zich onder andere in onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en verschillende psychische symptomen. De ziekte leidt gemiddeld na achttien jaar tot de dood, meestal door bijkomende oorzaken zoals longontsteking.

“Ik sprak vorig jaar een oud klasgenoot en zijn vader had Huntington. Hij is de stichting Beat Huntington begonnen en is allerlei activiteiten aan het organiseren om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte. Dus ik zei toen dat ik ook iets zou willen organiseren, in de vorm van een keeperstraining. Dat gaan we 4 januari doen.”

4 januari

De dag bestaat dus hoofdzakelijk uit een keepersclinic die Keeperschool van der Kaay organiseert en een voetbalclinic die Jones Soccer Academy organiseert. “We gaan ook een veiling organiseren. We hebben shirts van Feyenoord en Sparta gekregen met de handtekeningen van de spelers erop, die we gaan veilen.

Voor meer informatie over de dag en over deelname klikt u op onderstaande link.

https://keeperschoolvanderkaay.nl/clinic-bij-vdl-maassluis/?fbclid=IwAR29-kc0uvApBsgxmg8R8xJxwIngc1wqHaLnuVMeQyYylxeS0gW5qnUuklI

Geef een reactie