‘Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet’. Dat is de lijfspreuk van de Jones Soccer Academy die dit seizoen bij VDL in Maassluis van start is gegaan.

“Op 2 september zijn we begonnen met onze eerste najaarscursus”, zegt Chaly Jones. De oudprof (41) is trainer en eigenaar en dus ook naamgever van de voetbalschool. “Elke cursus heeft een duur van twaalf weken.”

Jones, die als trainer ook verbonden is aan de Feyenoord Soccer School, was van 1995 tot en met 2010 speler van in het betaalde voetbal. Hij werd opgeleid bij Feyenoord, maar brak in De Kuip niet door. “Ik ben twee keer uitgeleend aan Excelsior, heb daarna nog bij TOP Oss, FC Den Bosch en Fortuna gespeeld.” Jones beleefde daarnaast nog buitenlandse avonturen in onder andere Portugal (Uniao Madeira), Noorwegen (Tolnes) en Griekenland (Xanthi). “Ik heb altijd met heel veel plezier gevoetbald en dat wil ik ook overbrengen aan de jeugd. Als spelers de training met een glimlach verlaten is de training geslaagd.”

Jones ziet zichzelf met zijn Soccer Academy als een verlengstuk van clubtrainingen. “Ik doe waar clubs niet aan toe komen”, zegt hij. “Bij mij bestaat een groep uit een maximaal aantal deelnemers. Ik geef iedereen volop aandacht. Daarnaast geef ik ook individuele training.”

“Ik wil individuen specifiek bijscholen op techniek en balvaardigheid. Ook coördinatietrainingen zijn een belangrijk onderdeel. Controle hebben over je lichaam is van wezenlijk belang voor het voetballen”, aldus Jones, die met VDL bewust heeft gekozen als startlocatie voor zijn Soccer Academy. “Het is centraal gelegen en goed bereikbaar vanuit het Waterweg-gebied en het Westland.”

https://www.jonessocceracademy.com/

https://lacosta.nl/vestigingen/s-gravenzande/