RKVV-Westlandia

De aankomende dagen is RKVV Westlandia de ‘Club van de Week’. Deze week worden de Naaldwijkers in het zonnetje gezet door het VoetbalJournaal. Gedurende de week zullen er interviews geplaatst worden met een bestuurslid, speler en trainer van de groen-witten. Wil je dit nou niet missen? Houdt dan onze website en Facebookpagina goed in de gaten!

ZWSports_251098

De club uit Naaldwijk heeft een lange historie. Pastoor Franciscus Wierdels zag zijn jonge parochianen niet graag bij de neutrale voetbalvereniging VV Naaldwijk voetballen. Hij besloot een vergadering te organiseren om een nieuwe club het leven in het roepen: RKVV Westlandia. Op een minimalistisch terrein werden de eerste wedstrijden gespeeld, waarna het terrein van de club uit het Westland al gauw de bijnaam ‘de molshoop’ kreeg. Dit omdat het midden van het veld wat hoger lag dan de rest.

Deze ‘molshoop’ is tussentijds verwisseld voor een terrein aan de Middelbroekweg en de Lange Broekweg. Sinds 1975 spelen zij op het huidige sportpark De Hoge Bomen. Met een tribune die half is gefinancierd door de supporters, werd gekeken naar een interessante openingswedstrijd. Een complete Feyenoordselectie met onder andere Willem van Hanegem wist op 19 juli 1975 met 0-8 het Westlandse terrein te verlaten.

Vanwege de Rooms-Katholieke wortels heeft Westlandia het overgrote deel van de geschiedenis op zondag gevoetbald. Sinds 2007 wordt er op sportpark De Hoge Bomen ook op zaterdag gespeeld. Door de jaren heen heeft dit team zich weten op te werken van de vijfde klasse naar de eerste klasse. Inmiddels zijn zij ook al een aantal jaar actief in het walking football. Dit alles maakt onderdeel uit van een club die komend jaar 100 jaar bestaat.

Bron: RKVV Westlandia

Voor meer informatie over Westlandia, klik hier.
Meer artikelen lezen over Westlandia, klik hier.