Mark-Van-Der-Zalm-Westlandia-In-Gesprek-Met

Mark (24) was er al vroeg bij als het gaat om een balletje trappen. Op 3-jarige leeftijd begon hij zijn loopbaan van RKVV Westlandia. Hier had hij zes mooie jaren achter de rug, waarna hij doorstroomde naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. De middenvelder keerde na een aantal jaar terug op het oude nest om hier alle jeugdselectie teams te doorlopen. Op het moment van debuteren was Van der Zalm nog een A-junior. Momenteel speelt hij al jarenlang in de zondagse hoofdmacht.

ZWSports_251098

Als wij de goedlachse Westlander vragen naar het huidige seizoen van zijn elftal, heeft hij het volgende erover te zeggen. ‘’Ons seizoen is eigenlijk een beetje rommelig begonnen. Een matige voorbereiding tegen clubs uitkomend in de tweede divisie, werd opgevolgd door het besluit van de hoofdtrainer om de vereniging te verlaten na de eerste competitiewedstrijd. Wij hebben ons daarna, samen met de interim-trainer, goed herpakt met zeven punten uit drie gespeelde wedstrijden.’’ Helaas gaat het voor Mark zélf minder voorspoedig; ‘’persoonlijk zit het een beetje tegen, want ik ben na de eerste competitiewedstrijd geblesseerd geraakt. Ik heb een flinke tik op mijn voet gekregen, waardoor ik er nu al drie weken uitlig.’’ Hij hoopt snel terug te komen om weer belangrijk te zijn voor zijn ‘cluppie’.

Buiten de blessure om geeft hij aan gelukkig geen grote dieptepunten te hebben gekend. Daarentegen zijn er wel een aantal momenten waar hij met trots op terugkijkt. ‘’Nederlands kampioen worden in de D1 met Sparta behoort zeker tot een van mijn hoogtepunten. Op het moment dat je ergens bovenin meedraait, promoveert of zelfs kampioen wordt, dan geeft dan altijd een extra glanstintje aan een seizoen. Zo ben ik ook met de B1 van Westlandia kampioen geworden en met de A1 zijn wij gepromoveerd naar de tweede divisie.’’ Het winnen van de Haaglanden Cup staat ook op zijn palmares. Hier werd de eeuwige rivaal FC ’s-Gravenzande verslagen in de finale, wat het voor de middenvelder nóg mooier maakte.

VisserTech_255998

Niet alleen de hoogtepunten geven deze 24-jarige het besef dat voetbal een geweldig spelletje is. ‘’Ik kan gewoon genieten van het spelletje. Ik ben elke dag bezig met voetbal, of ik nu zelf op het veld sta, of dat ik het op televisie kijk. Daarnaast geniet ik ook van het plezier dat ik met de groep heb, dit is onwijs belangrijk. Buiten het plezier hou je er ook veel vrienden aan over.’’ Ook in Van der Zalm zijn persoonlijke ambities komt naar voren dat hij veel waarde hecht aan de groep waar hij al zó lang onderdeel van is. ‘’Tuurlijk is het altijd mooi om een stap hogerop te gaan, maar ik bereik liever mooie momenten met de club waar ik nu speel. Al mijn amateurseizoenen zijn in dienst geweest van Westlandia en ik wil graag met deze spelersgroep de tweede divisie bereiken.’’

Nu de zondag 1 van Westlandia de draad lekker heeft weten op te pakken, hoopt Mark dat zij dit ook lang vol kunnen houden. ‘’Met ons huidige spel en de vorm waar wij in verkeren zouden wij nog wel eens in de top vijf kunnen eindigen. Ook doen wij nog mee in de KNVB-beker en het zou fantastisch zijn om daar serieus mee te kunnen doen om de knikkers. Zo hebben wij twee jaar geleden tegen VVV Venlo mogen spelen op ons eigen sportpark en de entourage was geweldig! Ik kijk er naar uit om dit nog een keer mee te mogen maken’’, zo sluit de spelverdeler af.

Voor meer informatie over Westlandia, klik hier.
Meer artikelen lezen over Westlandia, klik hier.