Zes jaar geleden wist Gert-Jan van der Lugt nauwelijks van het bestaan van VV Naaldwijk af, nu is de Naaldwijker (48) er niet weg te slaan. Ondanks een drukke baan heeft hij altijd tijd voor de club op sportpark De Hoge Bomen. “Als ik geen tijd heb, maak ik tijd.”

cathay_internetbalk_v2

Om werk zit Van der Lugt niet verlegen. Met zijn bedrijf GJ Bestratingen zit hij midden in de hoogdrukte. “Iedereen wil tijdens de coronacrisis zijn tuin laten doen, lijkt het.” Hij doet in tuinbestratingen en -tuinaanleg. “Van overkappingen en schuttingen tot de stenen op de grond. Wat wij zelf niet doen is de beplanting, daarvoor werken we samen met een vaste hovenier”, legt hij uit.

“Keramische tegels zijn helemaal in. Die zijn niet aan te slepen. Krasvrij en ze blijven jarenlang mooi. Het is een eurootje meer, maar dat maakt veel mensen niet uit.”

Onlangs verving hij in zijn eentje nog de verlichting in het clubgebouw van VV Naaldwijk. “LED-verlichting. Als ik eenmaal bezig ben, maak ik het af ook.” Daarmee is Van der Lugt meteen getypeerd. Nimmer doet de club tevergeefs een beroep op hem.

Bij Naaldwijk kunnen ze de handige handjes van Van der Lugt goed gebruiken. Er moet veel werk gedaan worden. “De club heeft lang gewacht op een fusie met Westlandia. Daardoor is er weinig tot niks gedaan aan de accommodatie. Logisch natuurlijk, want als je toch over een paar jaar weggaat, waarom zou je. Het zou kapitaalvernietiging zijn geweest.”

Maar de fusie kwam er niet. Naaldwijk heeft de afgelopen jaren bewezen zelf voldoende bestaansrecht te hebben. “We zijn flink gegroeid de laatste jaren, ook aan de meisjeskant. We hebben tegen de honderd meisjes voetballen.”

Het betekent ook dat de accommodatie up-to-date gemaakt moet worden. “Dat kan niet in één keer”, weet Van der Lugt, die overal in zit, van onderhouds- tot kantinecommissie. “We werken project voor project af. De keuken is inmiddels aangepakt, een deel van de kleedkamers, van de selectie, ook. Er komt binnenkort een nieuwe vloer in de kantine. In het voorjaar gaan we aan de slag met de overkapping. Ja, dat is mijn specialiteit. We doen zelf een deel, maar het grote, specialistische werk laten we over aan gespecialiseerde bedrijven. De club zoekt daar altijd bedrijven voor die sponsor zijn. Dat vind ik wel mooi.”

Er staat inmiddels ook een mooie, nieuwe tribune bij het hoofdveld. Ook daar liet Van der Lugt zijn handjes bij wapperen. “Het is alleen jammer dat de tribune het laatste jaar niet veel gebruikt is.” Erger vindt hij dat de kantine niet open mag. “Ik sta of beter gezegd, stond, ook veel achter de bar. Het is nu op trainingsavonden en op zaterdag maar een doodse boel. Gelukkig kunnen we op zaterdag nog wat oefenwedstrijden voor de jeugd organiseren.”

Hij ontdekte Naaldwijk een kleine zes jaar geleden. “Mijn oudste zoon wilde voetballen, maar ik was nog nooit op een voetbalveld geweest. Ik was altijd aan het werk, ook in mijn jeugd. Na een paar keer langs de lijn ben ik leider geworden. Dat heb ik tot dit seizoen gedaan. Dat is nu even niet nodig omdat de trainers ook bij de wedstrijden zijn.”

 

Klik hier voor meer artikelen over VV Naaldwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Naaldwijk