Bart Hofstede mag dan pas 24 jaar zijn, met zijn negen dienstjaren in het eerste elftal behoort hij echter al tot de routiniers van Maasdijk. Met de komst van trainer Richard Kraijenbosch is het ook afgelopen met het ‘nomadebestaan’ van de Maasdijker.

HappyPoint_desinfectie

Na jaren zwerven door het elftal heeft hij nu eindelijk zijn vaste plek. “Lekker, maar als de trainer en het team mij op een andere plek nodig heeft, zeg ik altijd ja”, blijft Hofstede dienstbaar.

Het leven van de middenvelder is normaal gesproken, als er geen coronavirus is, heel overzichtelijk. Met de fiets is het vijf minuten naar zijn werk, Staalduinen Logistics, waar hij als business developer werkt aan een nog effectiever werkproces. Na een lange werkdag thuis heeft hij ook maar vijf minuten nodig bij VV Maasdijk te komen. “Op de fiets, mij hoor je niet klagen.”

Dat Hofstede niet zo moeilijk is, werd in het verleden behoorlijk ‘misbruikt’ door zijn trainers. Jarenlang speelde hij op verschillende posities. “Het is eigenlijk mijn eigen schuld geweest”, reageert hij. “Ik vond het altijd prima. Ik was één van de weinige allrounders in het team. Dan bestaat het risico dat je wordt gebruikt om de gaten die vallen op te vullen.”

De multifunctionaliteit van Hofstede viel al snel op bij de club. Hij was amper zeventien jaar toen toenmalig trainer Martin Vermeer hem liet debuteren in de Maasdijkse hoofdmacht. “Tegen Westlandia. Ik speelde nog in de B en volgens mij degradeerde Maasdijk dat jaar.”

De degradatie naar de vierde klasse resulteerde in een grote leegloop. “Veel spelers van buitenaf vertrokken en dat heeft zeker meegespeeld dat ik in het seizoen erna vast bij de selectie werd gehaald. De a-junioren heb ik helemaal overgeslagen.”

Hofstede was één van de bouwsteentjes van het nieuwe team dat Maasdijk onder trainer Patrick Fieret bouwde. “In het begin stond ik vooral op tien”, blikt Hofstede terug. “Ik hou van veel lopen en mijn taak op die positie was om veel over de spits te gaan. Ik pikte mijn goaltjes daardoor wel mee, maar een doelpuntenmachine ben ik nooit geweest. Toen er een echte specialist kwam, ben ik een wat zwervend bestaan gaan leiden. Dan rechtermiddenvelder, dan weer linkerspits. Ik heb dat nooit overigens als heel erg vervelend gezien. Sinds Richard trainer is sta ik op de acht-positie. Daar voel ik mij prima thuis. Ik kan veel meters maken en daardoor nuttig zijn. Ik weet dat ik niet de beste voetballer ben van het elftal en lever de bal in bij spelers die een betere voortzetting hebben.”

Hofstede promoveerde met Maasdijk naar de derde klasse, maar degradeerde ook, twee jaar geleden. “Ik speel ook liever in de derde klasse, al is het alleen maar vanwege de derby’s. Vorig seizoen waren we net lekker op weg en hadden we negen wedstrijden op rij gewonnen toen corona een einde maakte aan de competitie. Uit de vierde klasse komen is niet zo eenvoudig. Victoria’04 en VOB zijn grotere kanshebbers voor de titel dan wij. Wij zijn meer de outsider.”

Hofstede is zelf al enige jaren trainer van de Maasdijkse jeugd. “Ik ben ooit begonnen met Stan Groenewegen, dat is inmiddels alweer een jaar of vijf geleden. Ik train dit seizoen de JO13-1. Prachtig om die gassies wat bij te leren. Op die leeftijd zijn ze nog lekker speels.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Maasdijk
Klik hier voor meer informatie over  Maasdijk