Bij de jeugdtak van FC ’s-Gravenzande zitten ze ook in deze competitieloze periode niet stil. In plaats van wedstrijden staan er op zaterdag nu andere activiteiten op de rol: van hardlopen tot een zes kamp. “We leggen de nadruk op plezier”, aldus Roeland Grootscholten, ‘normaal’ de coördinator van de JO11 en JO12.

cathay_internetbalk_v2

Als voetbalvereniging maakt FC ’s-Gravenzande deze zaterdag even een uitstapje. Het complex van de club is ingericht als atletiekparcours.  “De allerkleinsten hebben net 500 meter gelopen, straks start de JO7 voor 700 meter. Hoe ouder de spelers hoe langer de afstanden”, legt Grootscholten uit.

Toen duidelijk werd dat de coronamaatregelen het competitievoetbal volledig stil zouden leggen, kwam Grootscholten samen met technisch manager Ron van Meerten en Fernando Bolleboom, die verantwoordelijk is voor de breedtesport bij de club, meteen in actie. Geen zaterdag moest geruisloos voorbij gaan, elke zaterdag moest er aan de ’s-Gravenzandse jeugd vertier geboden worden. “We willen dat de hechte band hecht blijft”, legt Grootscholten uit. “Als je niks organiseert is het risico aanwezig dat jeugdspelers zich onttrekken aan de club. Met als vervelend gevolg dat ze na verloop van tijd hun lidmaatschap opzeggen.”

Daarom maakt FC ’s-Gravenzande serieus werk van een alternatief programma. Op het menu staan onderlinge wedstrijdjes, toernooitjes, spelletjes, footgolf en dus hardloopwedstrijdjes. “We luisteren wel goed naar wat welke leeftijdsgroep wil. Een tijdje geleden hadden we bedacht dat de JO19-1 en de JO19-2 een wedstrijd tegen elkaar zouden spelen. We kregen al snel door dat ze daar bij de JO19-2 niet zo veel trek in handen. We hebben netten gespannen in de pannakooien en de jongens hebben zich prima vermaakt met voetvolley.”

Grootscholten: “Normaal is er een twee-deling tussen selectie en niet-selectie, maar in deze periode proberen we veel te mixen. We hebben net wat toernooitjes achter de rug in de JO15 en de JO17. Bij de JO15 hadden alle clubs een naam van een Italiaanse topclubs, bij de JO17 een naam van een Duitse topclub.”

“Gewoon even met elkaar goed nadenken”, zegt Grootscholten over de corona-invulling op zaterdag. “We hebben een speciale Sint- en Piet-zaterdag gehad met een footgolfparcours. We hadden alles een beetje leuk aangekleed.”

 

Klik hier voor meer artikelen over FC ’s-Gravenzande.
Klik hier voor meer informatie over FC ’s-Gravenzande.