Hij moet het dit seizoen doen met af en toe een invalbeurt. Kevin Bogaards (23) wacht bij FC ’s-Gravenzande nog op zijn grote doorbraak. “Ik kan niet meer dan mijn best doen”, zegt de buitenspeler, die in 2016 van Westlandia overstapte naar de ’s-Gravenzandse fusieclub.

Grote doel van die overstap was om op termijn een basisplaats te veroveren in de hoofdmacht van de zaterdaghoofdklasser. Intussen is Bogaards wel in beeld bij ‘één’, maar speelt hij voornamelijk een rol op het tweede plan. “Mijn status nu? Ik hang een beetje tussen het eerste en het tweede in. Ik zit soms op de bank bij het eerste en val ook regelmatig in. Maar uiteindelijk wil je als voetballer maar één ding: die basisplek.” Vooralsnog is de rechtsbenige vleugelflitser daar ver van verwijderd. “Ik kan of rechts- of linksbuiten spelen”, zegt Bogaards. “De concurrentie voor die twee posities is echter loodzwaar. Ik heb Frank Broos en Patrick Triep voor me. Die hebben het de laatste jaren goed gedaan. De trainer heeft geen reden om ze eruit te halen. Ook de resultaten roepen niet om veranderingen. Die zijn de laatste jaren heel goed geweest. Ik kom in beeld als er blessures of schorsingen zijn.” Dus moet Bogaards, die van zijn achtste tot en met zijn dertiende jaar in de jeugd van ADO Den Haag speelde, het vooral doen met minuten in het tweede elftal. “Dat is geen slecht niveau, maar het is altijd mijn ambitie geweest om het eerste elftal te halen. Als voetballer wil je toch in de picture staan.” Met het tweede elftal, dat uitkomt in de reserve-hoofdklasse, heeft hij een grillige prestatiecurve. “We begonnen het seizoen uitstekend”, zegt Bogaards. “Tot de laatste wedstrijd van de eerste periode aanbrak. We speelden tegen Quick Boys. Wij stonden op dat moment eerste, Quick Boys tweede. Het werd gelijk en Excelsior Maassluis, dat derde stond, pakte alsnog de periodetitel. Waar twee honden vechten om een been gaat de derde er mee heen. Sindsdien is het met onze prestaties bergafwaarts gegaan.”

Bogaards is werkzaam bij BICT Groep, de ICT-oplosser uit Naaldwijk die sinds vorig seizoen naamgever is van het hoofdveld van FC ’s-Gravenzande: het BICT Groep Stadion. “Bij die overeenkomst heb ik geen rol gespeeld”, bezweert de lachende Bogaards, die bij BICT verantwoordelijk is voor de marketing. “Onze directeur Bas Voermans heeft vroeger bij de Sport gespeeld. Hij vindt de uitstraling van de club goed passen bij het bedrijf. Samenwerking is daarbij de rode draad. We hadden er ook voor kunnen kiezen om shirt- of bordsponsor te worden, maar we wilden als bedrijf iets afwijkends. Weg van de traditionele sponsoring. Vandaar dat we naamgever van het hoofdveld geworden zijn.”