Lyra geeft de talentontwikkeling met ingang van dit seizoen een boost. De Lierse club haalde met Cor van Hoeven (56) een ervaren opleider binnen. “Verwacht niet dat we in één keer grote stappen zetten, een beter niveau krijg je met stapjes.”

Van Hoeven werkte over de grens in Finland (FC Jokerit) en maar liefst zeven jaar in de Verenigde Staten bij Mayor League Soccer-organisaties Columbus Crew en Houston Dynamo’’s. Bij die laatste club trainde hij
voordat hij terugkeerde naar Nederland de onder zestien en onder achttien jaar.

“Na Amerika was het lastig om nog ergens aan de slag te geraken”, vertelt Van Hoeven. “Een avontuur in Kazachstan liep op niets uit. In Nederland kreeg ik een mooie baan aangeboden bij Mariflex in Vlaardingen. Ik
heb daarom een jaar niks gedaan in de voetballerij, Lyra kwam op een gegeven moment met een mooie uitdaging.

De oud-trainer van onder meer Excelsior Maassluis en Excelsior’20 moet op sportpark De Zweth de talentontwikkeling op een hoger plan brengen. “Dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar bij Lyra zijn de voorwaarden wel aanwezig om tot succes te komen”, denkt Van Hoeven. “De faciliteiten zijn uitstekend en in het Westland hebben ze de mentaliteit van hard werken.

De trainingsintensiteit gaat dit seizoen fors omhoog. “De selecties gaan van twee naar drie keer trainen in de
week”, schetst Van Hoeven. “Daarnaast komt de focus nog meer op techniek te liggen. Want dat blijft de basis
van het voetbal. Ook gaan we werken met videoanalyses en zullen we individuele en linietraining gaan geven.
Voor wie wat extra wil willen we die mogelijkheid ook bieden. Daarmee hopen we niet alleen het niveau te verhogen, maar ook dat spelers langer bij ons blijven.”

https://lacosta.nl/vestigingen/s-gravenzande/