Districtsbeker: FC Oudewater – FC ‘s-Gravenzande

In het amateurvoetbal worden deze week de strijd om de districtsbekers hervat. Amateurploegen uit de Hoofdklasse en lager kunnen zich via de districtsbeker plaatsen voor de ‘grote’ TOTO KNVB beker van komende seizoen. Een voorbeschouwing op de wedstrijd FC Oudewater – FC ‘s-Gravenzande, die op zaterdag gepland staat.

FC Oudewater
Oudewater kwam niet verder dan 2-2 bij Bunnik’73 afgelopen weekend. Na 1 minuut kwam Oudewater al op voorsprong. De ploeg bleef doordrukken en het spel speelde zich eigenlijk alleen maar af op de helft van Bunnik. Toch werd het in de 11e minuut 1-1 door een kopbal. Ondanks protesten vanwege het aanvallen van de keeper in het doelgebied werd de goal goedgekeurd. Na twintig minuten werd het alweer 1-2 na een goede rush werd de bal klaar gelegd voor de aanvoerder Venhof, die goed binnenschoot. Na de goal kreeg Oudewater kansen om de marge te vergroten, maar dat deden ze niet. Als je de goal zelf niet maakt, dan maakt de ander hem. Dat gebeurde ook bij deze wedstrijd, want uit het niets werd het vlak voor rust 2-2. In de tweede helft leverde een zware blessure voor Stalvord een lange blessuretijd van tien minuten op. Beide ploegen probeerden na de blessure nog de winnende te maken, maar die bleef uit.

FC ’s-Gravenzande
FC ’s-Gravenzande had wat recht te zetten na het verlies van vorige week tegen Zwaluwen.  Tegen Jodan Boys won de ploeg met 1-3. Kwalitatief was het niet allemaal even goed, maar de ploeg uit ’s-Gravenzande toonde wel gelijk initiatief. Dat resulteerde in een aantal goede kansen, maar die werden niet benut. Toch werd de 0-1 in de 22e minuut gescoord, Patrick Triep omspeelde enkele tegenstanders en schoot de bal binnen. Er kwam een fase waarin Jodan Boys wat meer kansen kreeg, maar het was toch ’s-Gravenzande die de 0-2 maakte. Het werd na rust toch nog even spannend nadat een snelle counter tot de 1-2 leiden. Met nog 10 minuten op de klok kreeg de uitploeg een vrije trap. Sander Koeleman mocht hem op zijn favoriete plek nemen, en scoorde fraai. Jodan Boys probeerde nog de aansluitingstreffer te maken, maar de 1-3 bleef op het scorebord staan.

De wedstrijd FC Oudewater- FC ’s-Gravenzande begint zaterdag 10 november om 14.30 op Sportpark Markveld.

Geef een reactie