Dat hoort erbij”, antwoordt Guido Eskimasi als hem wordt gevraagd of hij het niet jammer vindt dat hij de talentvolle JO12-1 van vorig jaar, intussen de JO13-1, niet meer traint. De jeugdtrainer van Westlandia kende met zijn pupillen een superseizoen. De triple, met een kampioenschap, KNVB-beker en de Haaglanden Cup, als stille getuige.

Eind januari was hij met zijn ‘oude’ jeugdteam genomineerd voor de Sportploeg van het Jaar-titel in Westland. “Een geweldig compliment zeker als je ziet wie nog meer genomineerd was.

We moesten opboksen tegen de handbalsters van Quintus en de voetballers van Honselersdijk 1. Zo’n sportverkiezing is altijd appels met peren vergelijken, maar dat we erbij mochten zijn is al heel mooi en tegelijkertijd een erkenning voor onze prestaties.”

Met de JO12-1 werd Eskimasi – die een ‘nieuwe’ JO12-1 klaarstoomt – vorig seizoen kampioen van de Hoofdklasse, het hoogste niveau in die leeftijdsklasse. “Het was heel spannend. We eindigden in punten gelijk met Jodan Boys uit Gouda, doelsaldo was beslissend.”

De oefenmeester, die de samenwerking met zijn collega-trainer Revy Verbeek roemt, betitelt het team dat hij vorig seizoen onder zijn hoede had als ‘zeer’ talentvol. “Stuk voor stuk jongens met een enorm voetbalhart. Jongens die, dat moet ook, nog dromen van een carrière als profvoetballer. Ze hebben lef in het veld en hebben, en dat maakt dit team zó uniek, oog voor elkaar. Het team zit boordevol talent en allemaal staan ze open om te leren.”

De meeste jongens zijn doorgestroomd naar de JO13-1. Het zegt genoeg dat dat team intussen bovenaan staat in de derde divisie. Eén jongen is naar ADO Den Haag, een andere traint momenteel mee bij Ajax.”