CvdW: RKVV Westlandia - Introductie

Deze editie is RKVV Westlandia de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Naaldwijk. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij Westlandia betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

RKVV Westlandia is opgericht op 14 november 1922 en is een amateurvoetbalvereniging uit Naaldwijk. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Hoge Bomen. In het huidige seizoen speelt de het eerste elftal van de zondag afdeling in de Derde Divisie. Het eerste elftal van de zaterdagafdeling is actief in de Eerste klasse. Groen en wit zijn vanaf begin al de clubkleuren van de club.

Het eerste elftal van de zondag afdeling werd In het seizoen 2008/09 kampioen in de Zondag Hoofdklasse A, toen nog de hoogste amateurklasse. In de strijd in het Landelijk kampioenschap amateurvoetbal 2008/09 eindigde Westlandia als tweede. Een seizoen later miste het de promotie naar de nieuw te vormen Topklasse. In het seizoen 2015/16 behaalde het team weer het kampioenschap in de Hoofdklasse. Hiermee werd promotie afgedwongen naar de Derde Divisie.

Dit jaar won de club de Rinus Michels Award in de categorie beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal. Het is een mooie prestatie en een groot compliment aan alle betrokken van de jeugdopleiding van de club.