CvdW FC ’s-Gravenzande – Voorbeschouwing komend weekend

 

Deze editie van de Club van de Week stond in het teken van FC ’s-Gravenzande en aankomend weekend speelt het eerste elftal van de club uit tegen VV Zwaluwen. De eerste ontmoeting eindigde in een 6-1 overwinning voor de club uit ’s-Gravenzande en Zwaluwen zal dus gebrand zijn om dit weekend, in eigen huis, een goed resultaat te behalen.

Na de winterstop heeft ’s-Gravenzande uit vier wedstrijden 7  punten weten te behalen. De eerste wedstrijd na de winterstop was thuis tegen Ter Leede, doordat de wedstrijd tegen Nootdorp een week eerder werd afgelast. Deze eerste wedstrijd thuis tegen Ter Leede ging verloren met 0-4. Een week later speelde de club uit ’s-Gravenzande uit bij SteDoCo. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en bleef dus onbeslist. De twee wedstrijden die hierop volgden, werden beide gewonnen door FC ’s-Gravenzande. Zo won de club met 3-2 thuis tegen AFC en met 5-1 thuis tegen RVVH.

Na de winterstop heeft VV Zwaluwen uit 6 wedstrijden 11 punten behaald. De eerste wedstrijd na de winterstop was uit tegen Hoek en ging met 2-1 verloren. Na deze nederlaag heeft Zwaluwen iedere wedstrijd punten weten te behalen, zo werd er uit tegen Swift met 1-3 gewonnen, thuis tegen Smitshoek werd er met 1-0 gewonnen en uit tegen Rijnvogels eindigde de wedstrijd in 0-0. De afgelopen twee wedstrijden waren thuis tegen RVVH (1-1) en uit tegen Argon (1-2).

Deze week is er gesproken met Henk van Geest en Koos Klop over hun betrokkenheid bij de club, wat de club zo mooi maakt en over hun rol binnen de club. Daarnaast is er aan deze mensen ook gevraagd om een voorspelling te doen voor de wedstrijd tegen VV Zwaluwen aankomend weekend.

Voorspellingen van de clubleden
Henk van Geest gaf aan dat VV Zwaluwen de laatste tijd wel meer punten in de wacht heeft weten te slepen dan FC ’s-Gravenzande. Desondanks heeft hij toch een goed gevoel over de wedstrijd van aankomend weekend. ‘’Afgelopen weekend hebben wij met 5-1 gewonnen, nadat het tot de rust gelijk opging. Ik verwacht dat wij deze lijn door kunnen trekken.’’ Van Geest voorspelt een 1-4 overwinning voor zijn club tegen Zwaluwen.

Koos Klop verwacht een pittige wedstrijd met een goed niveau. ‘’Zwaluwen is een goed voetballende ploeg. Vorige wedstrijd hebben wij met 6-1 gewonnen en ik ben ervan overtuigd dat zij nu een goed resultaat willen halen.’’ Klop voorspelt dat de wedstrijd zal eindigen in een 2-2 gelijkspel.

Op de ranglijst staat FC ’s-Gravenzande op de negende plaats met 30 punten uit 21 wedstrijden, waar VV Zwaluwen de achtste plaats bezet met 31 punten uit 21 wedstrijden. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden met veel inzet en strijd. Bij winst voor FC ’s-Gravenzande, neemt de club namelijk de achtste plaats over van Zwaluwen en kan de club zelfs stijgen naar de zevende plaats (als Rijnvogels in het duel tegen Hoek punten laat liggen).

Het VoetbalJournaal bedankt FC ‘s-Gravenzande voor haar medewerking en wenst de club veel succes de rest van het seizoen!

CvdW FC ’s-Gravenzande – voorbeschouwing komend weekend