CvdW FC ’s-Gravenzande – voorbeschouwing komend weekend

Deze editie is FC ’s-Gravenzande de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met mensen die nauw betrokken zijn bij de club uit ’s-Gravenzande. Daarnaast zal er ook een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de uitwedstrijd tegen v.v. Zwaluwen van aankomend weekend.

FC ’s Gravenzande is een vereniging uit ’s-Gravenzande en is opgericht op 1 juli 2010. De huidige club is voortgekomen uit een fusie tussen ’s-Gravenzandse SV & ’s-Gravenzandse VV.  Het eerste elftal van de club is momenteel actief in de Hoofdklasse.

FC ’s-Gravenzande is een club waarbij alle teams actief zijn op zaterdag. De club telt, op het moment, 20 seniorenteams, twee vrouwenelftallen,  1 VE-elftal (veteranenelftal), een G-elftal, een 7×7 team en in de jeugd telt de club 61 jongensteams en 11 meidenteams.

De wedstrijden van FC ’s-Gravenzande worden gespeeld op het Juliana Sportpark.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon voor FC ’s-Gravenzande al op 2 september 2017. Op deze dag stond de wedstrijd ’s-Gravenzande tegen SteDoCo op het programma. Deze wedstrijd werd, na het laatste fluitsignaal, een dag om snel te vergeten. ‘s-Gravenzande verloor deze eerste wedstrijd namelijk met 0-3 van SteDoCo. Een week later ging ook de uitwedstrijd tegen Ter Leede verloren (1-0).

Na een begin dat onder de lijn der verwachting lag, werd dus steeds belangrijker om wat punten over de streep te trekken. Dit gebeurde op 23 september voor het eerst, waar de uitwedstrijd tegen AFC gewonnen werd met 3-5 door de club uit ’s Gravenzande.

Tot en met 28 oktober waren de resultaten zeer wisselvallig. Een goed voorbeeld van de wisselvalligheid van het team is het feit dat op 14 oktober FC ’s-Gravenzande met 6-1 wist te winnen van v.v. Zwaluwen, maar een week later met 5-1 verloor uit bij Achilles Veen.

Toen brak de maand november aan en ging de eerste wedstrijd van deze maand verloren met 3-0 tegen Argon (uit). De twee weken hierna werden beide wedstrijden gewonnen. Zo won FC ’s Gravenzande met 2-0 van zowel Smitshoek als Hoek. Echter resulteerde de laatste wedstrijd van de maand wederom in een nederlaag. Het uitduel werd met 3-1 verloren van Swift.

Gelukkig wist het team de rug te rechten na deze nederlaag en wist het de eerste wedstrijd van december overtuigend te winnen met 1-4 van Rijsoord. ’s-Gravenzande wist deze vorm vast te houden tot de winterstop, want de twee wedstrijden die hierop volgden werden ook gewonnen. Zo eindigde de thuiswedstrijd tegen Noordwijk in 6-3 en de uitwedstrijd tegen RVVH in 0-4.

Na de winterstop gingen de eerste drie wedstrijden verloren: thuis tegen Achilles Veen (1-2), uit tegen Rijnvogels (3-1) en thuis tegen Ter Leede (0-4). Op 24 februari wist de club uit ’s-Gravenzande een punt te halen uit de wedstrijd tegen SteDoCo (2-2). Op 10 maart stond een thuiswedstrijd tegen AFC op het programma en deze wedstrijd werd beslist in het voordeel van de thuisploeg (3-2). Afgelopen weekend (24 maart) wist ’s-Gravenzande  wederom drie punten te bemachtigen door de thuiswedstrijd tegen RVVH met 5-1 te winnen.

Momenteel staat FC ’s-Gravenzande op de negende plaats met 30 punten uit 21 wedstrijden (9 gewonnen, 3 gelijk en 9 verloren).