Chris van den Berg op de bres voor meisjesvoetbal

Met drie teams – één senioren een onder 19 en een onder 15 – is de meisjes- en vrouwentak van VV Naaldwijk bescheiden te noemen. Als het aan Chris van den Berg, coördinator en trainer ligt, bouwt de club van sportpark De Hoge Bomen de afdeling geleidelijk uit naar eentje met een ‘complete leeftijdslijn’.

“Het is zoals veel mensen denken dat meisjes tegenwoordig en masse binnen komen wandelen”, reageert hij. “Het meisjesvoetbal zit in de lift, maar dan nog moet je van alles organiseren om ze over de streep te trekken. Vriendinnendagen bijvoorbeeld. Veel meer dan jongens zijn meisjes sfeergevoelig.”

Van den Berg is zelf trainer van de MO19. “Dat doe ik al drie jaar met heel veel plezier. Meisjesteams onderscheiden zich ten opzichte van jongens door de hechte sfeer. Het gaat veel meer om het team. Bij jongens heb je altijd van die haantjes. Bij meisjes zie je bijna nooit een eigen bv’tje.”

“Het mooiste is dat je als club in alle leeftijdsklassen een team hebt. Dat duurt nog wel even. Tot en met de D spelen de meisjes bij Naaldwijk met de jongens. Misschien dat we volgend seizoen voor een MO13 kiezen.”

Dit seizoen krijgt Van den Berg als coördinator ondersteuning van oud-speelster Mirjam Smit. “Ze wordt het aanspreekpunt van teams.”

Van den Berg verdwijnt daardoor iets meer naar de achtergrond. Hij blijft zich wel sterk maken voor het vrouwenvoetbal in het Westland, zoals de Ladies Bokaal bij de Westland Cup. “Afgelopen jaar stond deze voor het eerst weer op de agenda. Samen met William Vincent, de trainer van Lyra, heb ik mij daar sterk voor gemaakt. Als er een Cup is voor de mannen, waarom niet voor de vrouwen? Het is mooie promotie voor het vrouwenvoetbal. We hadden negen deelnemende clubs, voor de editie van dit jaar hopen we op twaalf, dertien teams.”

https://lacosta.nl/vestigingen/s-gravenzande/

Total
59
Shares