Chaly Jones open over zijn voetbalacademie

Oud-professioneel voetballer Chaly Jones is 41 jaar. Sinds 2010 is Chaly gestopt met het beoefenen van betaald voetbal. Hij speelde in totaal 18 jaar in het betaald voetbal. Chaly Jones speelde bij clubs in Nederland, Griekenland, Portugal en Noorwegen. Nu is hij actief als trainer bij de Feyenoord Soccer School en FC ‘s-Gravenzande JO14-1. Ook heeft Chaly een eigen voetbalschool in Vlaardingen/Maassluis en in het Westland (Zuid-Holland).

Chaly Jones speelde in zijn jeugd bij Feyenoord Rotterdam. Daar maakte hij ook zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord, wat toen onder leiding stond van Feyenoord-icoon Willem van Hanegem. Chaly speelde daarna twee jaar bij Excelsior Rotterdam en bij FC Den Bosch. In Portugal speelde hij twee jaar voor CF União die twee jaar geleden degradeerde uit de hoogste divisie van Portugal. Daarna speelde hij een half jaartje in Noorwegen. Na het half jaar was hij even terug in Nederland. Maar dat was niet heel lang, vertelde Chaly Jones.

Waar Chaly zijn leukste tijd gehad heeft. Durfde hij niet te zeggen. Over de sfeer kon Chaly wel wat vertellen. “Je merkt wel echt dat de sfeer heel anders is. Ook is de competitie heel anders. Het is fysiek heel anders. In het buitenland is fysiek heel belangrijk. Ook is techniek heel belangrijk, zeker in Portugal merkte ik dat.” In het begin vond Chaly het lastig om zich aan te passen in het buitenland. “Je past je wel aan, maar je doet ook gewoon de dingen die je in Nederland geleerd heb.”

Of de humor in de kleedkamer in andere landen maakte Chaly zich geen zorgen. “Ik heb overal goed gelachen. Onderling met spelers en met de hele groep. Zeker in Griekenland heb ik goed gelachen. Heb daar ook gekke dingen meegemaakt. Die Grieken zijn natuurlijk ook helemaal gek.” Chaly vertelde dat hij het anders had ervaren dan de meeste professionele voetballers. Wat er laatst ook in het nieuws was over de voorzitter van PAOK Saloniki. Voor zulke dingen moet je voorbereid zijn, zei Chaly Jones.

Chaly Jones heeft ook een eigen voetbalschool. De naam van zijn voetbalschool is: Jones Soccer Academy. “Als kinderen/jongeren blij van het veld lopen, krijg ik wel een gevoel van: Geslaagde dag. Dan ga je zelf natuurlijk ook met een goed gevoel naar huis. Dat motiveert ook om meer en meer te doen.” Naast het logo van Chaly zijn voetbalschool staat: Geen doel is te ver, als je maar plezier hebt in wat je doet. Dat wilt Chaly Jones ook meegeven aan de kinderen/jongeren die komen trainen.