We spraken vandaag met Brendan van den Berg over hoe Koning Sport toegepast en gebruikt wordt bij RKVV Westlandia. Waarschijnlijk heb je op de Facebook pagina van VoetbalJournaal al een aantal keer een bericht voorbij zien komen over Koning Sport. Koning Sport is dé oplossing voor het eenvoudig organiseren, maken en beheren van jouw eigen sportpoule in een super fitte online omgeving. Tussenstanden berekenen, herinneringen sturen en weekwinnaars bepalen doet Koning Sport allemaal voor jou!

banner_koningsport_small_VJ

Veel voetballiefhebbers organiseren ieder jaar weer hun eigen sportpoule. Of dit nou voor de Champions League, Premier League, Eredivisie, KeukenKampioen divisie, of hun eigen competitie is, het maakt niet uit. Koning Sport zorgt voor de volledige administratie van jullie poule. Jij hoeft alleen maar je voorspellingen voor de door jouw gekozen wedstrijden in te vullen. Heb je aan voetbal niet genoeg, dan kun je alle andere sporten die je kent er ook bij betrekken.

We vroegen Brendan van den Berg wat er nou eigenlijk zo leuk is aan Koning Sport en waarom hij hier aan meedoet. “Sport verbindt. Dát is de kracht van verenigingen. Sporters en supporters zijn gek op competitie elementen. Koning Sport zorgt voor een zeer toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier voor het organiseren van een voetbalpoule, waarin leden elkaar uitdagen. Het leuke is dat steeds meer mensen zich verdiepen in resultaten en standen van zowel lokale, nationale als internationale wedstrijden en hier op donderdagavond of zaterdag met elkaar over discussiëren. Koning Sport draagt hierdoor bij aan nóg meer verbinding onder de deelnemers.”

Ondanks alle verschillende mogelijkheden vindt Brendan de Eredivisie het leukst om te voorspellen. “Het leuke is dat er iedere ronde uit allerlei competities wedstrijden worden opgenomen. Dit zorgt voor een breed scala aan wedstrijden en creëert draagvlak. Het leukste vind ik toch de Eredivisie, omdat bijna iedereen de wedstrijden van z’n favoriete ploegen in Nederland het meeste volgt.”

Naast alle bekende competities voorspellen kan je als deelnemer van Koning Sport ook alle lokale wedstrijden voorspellen, we vroegen wat Brendan hier van vindt. “Voor de lokale wedstrijden doen veel (oud) Westlandianen mee. Die vinden het leuk om, ook op deze manier, hun cluppie te volgen. Ik speel  niet meer in het 1e, maar vind het toch leuk om de wedstrijden van Westlandia zondag, zaterdag, dames en O-21 te volgen. Eerlijk gezegd verlies ik veel punten, omdat ik (bijna) altijd inzet op Westlandia ;).”

Iedereen die via Koning Sport een poule organiseert, kan kiezen of ze strijden om de roem van koning/koningin zijn óf voor een zelfverzorgde prijs. Een vereniging kan deze prijzen zelf verzorgen, maar er kan ook via een bedrijf gesponsord worden natuurlijk. “Uiteraard is de eeuwige roem het belangrijkste, echter hebben wij een vrij grote prijzenpot. Afgelopen seizoen was het 1e Koning Sport-seizoen bij Westlandia (met zo’n 105 actieve deelnemers) en bestond de prijzenpot o.a. uit:

– Bundesliga wedstrijd + overnachting voor (2-pers)

– Hotelovernachting (2 pers)

– Kaarten voor het Nederlands Elftal

– Kaarten voor de Oranje Leeuwinnen (beste dame)

– voetbalshirts, -boeken, etc.

Gedurende het seizoen zijn al een aantal (ronde)winnaars en de ‘Herfstmeister’ in het zonnetje gezet met een VIP-arrangement naar ADO Den Haag, flessen drank of andere leuke pakketten. Het leuke is dat niet alleen de top-10 wint, maar iedere actieve deelnemer bij Westlandia kans maakt.”

Koning Sport werkt volgens de bedenkers als een bindende factor binnen de vereniging, maar vinden de deelnemers dit ook? We hebben dit voorgelegd bij Brendan. “Ja. Zoals eerder genoemd zie je steeds meer deelnemers op Westlandia voor of na een training/wedstrijd de voorspellingen invullen. Leuk om te zien!” Ook zorgt het spelen van Koning Sport voor meer betrokkenheid van de leden met de vereniging en de actieve elftallen. “Absoluut. Met o.a. een leuke afsluitende avond in de kantine, waarbij alle prijzen worden uitgereikt , als hoogtepunt. Goed voor de club en leuk voor de deelnemers.”

Klik hier voor meer artikelen over RKVV Westlandia
Klik hier voor meer informatie over RKVV Westlandia