Hij had bij de junioren nog anderhalf seizoen voor de boeg, maar Bram Wennekers koos er vlak voor de winterstop bewust voor om vervroegd over te stappen naar de selectie van VV Lyra. “De A1 was leuk, het eerste elftal is leren.”

Aan de ene kant vond hij het jammer zijn vrienden van de JO19-1 vaarwel te zeggen, aan de andere kant lag er de uitdaging om met de Lierse hoofdmacht promotie naar de tweede klasse veilig te stellen. “Ik heb voor mijn sportieve ontwikkeling gekozen”, zegt de 17-jarige aanvaller, die inmiddels zeker is van een basisplaats in Lyra 1. “Uiteindelijk wil ik zo hoog mogelijk komen met voetballen.”

Wennekers kende al een prachtig debuut in het tweede van Lyra, waar hij meteen in zijn eerste wedstrijd goed was voor een hattrick, maar bij het eerste elftal beleefde hij een echt droomdebuut. Uitgerekend in de beslissende wedstrijd voor het periodekampioenschap, tegen Naaldwijk, deed trainer Ramon Hageraats een beroep op hem. “Er waren redelijk wat blessures”, kijkt hij terug op die memorabele zaterdag. “Ik mocht gelijk in de basis beginnen, als rechtsbuiten.”

Het duel dreigde op 0-0 af te stevenen, waardoor niet Lyra, maar Naaldwijk de periodetitel zou pakken. Vlak voor tijd zorgde Wennekers voor een waar Liers volksfeest door de winnende goal te maken. Hij herinnert zich die goal nog al te goed. “Wij waren in de slotfase alleen maar aan het drukken om het bevrijdende doelpunt te maken. Een vrije trap op eigen helft werd bij Naaldwijk de zestien ingepompt. Ik stond precies op de goede plek en kreeg de bal goed op mijn hoofd. Hij ging over de keeper net onder de lat de goal in, paste precies.” Wennekers werd vervolgens bedolven onder zijn medespelers. “Ik lag onderop de hoop”, grinnikt hij.

Na afloop werd hij tot ‘man of the match’ uitgeroepen. “Ik moest nog een interview doen voor de lokale omroep, daarna was het groot feest. Voor Lyra was het de eerste periodetitel sinds jaren.” Dat Wennekers geen eendagsvlieg vlieg was, bewees hij daarna. Inmiddels heeft hij al vier doelpunten achter zijn naam. “In de jeugd speelde ik voornamelijk op het middenveld, nu als rechtsbuiten. Met mijn snelheid en techniek kom ik daar goed tot mijn recht, denk ik. Ik kan goed mijn acties maken, dat is mijn kracht.”

Hij hoopt dat het dit seizoen niet bij één feestje blijft. Hij wil kampioen worden met Lyra. “We hebben een goede groep. Ik ben veruit de jongste, maar ik heb niet idee dat de spelers me daardoor anders behandelen.”

Het talent van Wennekers bleef in het verleden niet onopgemerkt. Diverse malen stond hij op de radar van ADO en Sparta. “Toen ik zes jaar was, kon ik naar Sparta, maar mijn ouders vonden dat heen en weer rijden geen goed plan. Daarna ben ik twee keer gescout door ADO, maar kwam ik niet door de laatste ronde. Ik ben echt benieuwd waar mijn plafond ligt als voetballer.”