Aan de blauwgele kant van sportpark Omloop in Rhoon houdt men niet van verstoppertje spelen. Na de zaterdagtransformatie zet WCR hoog in. “Wat ons betreft blijft de vierde klasse van zeer korte duur”, aldus Jan de Groote.

Het bestuurslid technische zaken heeft nog steeds rode oortjes van het vele bellen en afgesleten vingertopjes van de tientallen verstuurde app’jes. De Groote maakte samen met Martin van de Grindt, die dit seizoen elftalleider van WCR 1 is, de nodige uren om een WCR-waardige selectie samen te stellen.

“Toen duidelijk werd dat het zondagverhaal op zou houden, hebben we eerst met alle spelers van de zondag en zaterdag gesproken”, zegt De Groote. “Van de zaterdag was al snel duidelijk dat het merendeel van de jongens zou blijven, van de zondag hebben uiteindelijk zes spelers ja gezegd tegen het project. Dat zestal, Kevin Francois, Jeremy van der Ent, Kevin de Groote, Mitchell Kelkes, Sharondy Joaquin en Mauro de Jong, zorgde meteen voor body. Daarnaast hebben goed onze oren open gehouden en zijn wij om ons heen gaan bellen. Je kunt wel wachten dat er wat gaat gebeuren, maar zelf het initiatief nemen werkt toch het beste. We hebben heel veel spelers benaderd. Een deel daarvan is gekomen.”

Het heeft ervoor gezorgd dat WCR een voor de vierde klasse een meer dan gemiddelde selectie heeft met Colin Goudt (Rijnmond Hoogvliet Sport), die twee seizoenen geleden nog met Oude Maas in de eerste klasse speelde, als meest in het oog springende naam. “We hebben daarnaast een aantal spelers die ervaring hebben in de tweede en derde klasse. Er staat een goede selectie. We hebben er bewust voor gekozen om de groep niet te groot te maken. We willen iedereen speeltijd geven. Ik zie en hoor dat selecties bij andere clubs wel eens bestaat uit 42 spelers. Wij hebben 34 spelers. Dat is misschien aan de krappe kant, maar we kunnen alle spelers speelminuten garanderen.”

Met het aantrekken van Richard van der Werff (van Simonshaven) als trainer van het tweede elftal laat WCR bovendien zien dat het ook werk wil maken van het tweede team. De Groote: “Ik ken Richard uit het verleden. Hij is perfect in staat om een tweede elftal te begeleiden. Hij weet jongens te motiveren die een teleurstelling moeten verwerken.”

WCR had vorig seizoen met Henri van Zeist (zondag) en Cor Waalboer (zaterdag) twee trainers onder contract staat. “We hebben afscheid van Henri moeten nemen, want hij is op zaterdag door zijn werk niet beschikbaar. Cor is vorig seizoen gekomen en heeft de basis voor het nieuwe team, dat van Poortugaal was overgestapt, gelegd.”

Voor Waalboer (58) was het zijn vuurdorp als trainer van een seniorenselectieteam. “Ik heb altijd jeugd getraind, maar het is mij vorig seizoen goed bevallen. De resultaten waren wat minder dan gehoopt, maar de sfeer is altijd goed gebleven. Het zegt genoeg dat negentig procent van de spelersgroep graag wilde blijven.”

Hij vindt het ‘logisch’ dat WCR zichzelf tot een kampioenskandidaat uitroept voor het nieuwe seizoen. “We hebben een behoorlijke kwaliteitsimpuls gekregen. Het gaat er nu om van drie stromingen, de zaterdag van vorig seizoen, de zondagspelers en de nieuwkomers, één geheel te maken. Daarom zijn we ook vroeg met trainen begonnen. Een plaats bij de bovenste drie vind ik geen gekke doelstelling.”

De Groote: “Club en spelersgroep willen naar de derde klasse.”